QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Božkovský ostrov znovu ožívá. Nabízí sportovní vyžití i relax - FOTKY

19.05.2016 17:21

Božkovský ostrov v Plzni se po zimě opět probouzí do celé své krásy. Areál v přírodě znovu po pauze berou útokem rekreační sportovci i milovníci procházek a relaxu.

foto-qap-cz (13)
foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (20)foto-qap-cz (22)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (21)foto-qap-cz (26)foto-qap-cz (23)foto-qap-cz (28)foto-qap-cz (29)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (30)foto-qap-cz (32)foto-qap-cz (33)

Božkovský ostrov v Plzni se za poslední roky doslova "vyloupl". Není divu, že patří zejména během jarních a letních měsíců k areálům, které si lidé velmi oblíbili. S příchodem jara se tak po zimní pauze začíná ostrov opět plnit nejen rekreačními sportovci, ale i maminkami s dětmi na procházkách nebo prostě jen těmi, kteří si chtějí užít relax.

Božkovský ostrov prošel v posledních letech hned několika změnami. Ve formě postupné revitalizace nechal druhý plzeňský obvod lokalitu zvelebit. V areálu vyrostla in-line dráha i sportovní stezka, ostrov je protkán cyklotrasou. Dobudován byl také průleh ostrova s vodními atrakcemi a v neposlední řadě zvýšila atraktivitu lávka pro pěší a cyklisty. Ta spojuje ostrov s ulicí K Jezu, ve které vyrostlo v minulém roce nové parkoviště.

Právě rozšíření parkovacích míst si návštěvníci areálu pochvalují. "Jezdím sem na brusle už celkem dlouho a určitě to vítám. Dřív jsem parkovala vepředu, ale hrozně často se to ani skoro nedalo," říká paní Jana, která na brusle nejčastěji vyráží ve společnosti svých kamarádek. "Oblíbily jsme si to tady, protože tu není tolik lidí a všude kolem je příroda. Je tu takový klid, to třeba v Doudlevcích (pozn.red.: Škoda sport park) není," dodává.

Parkoviště nabízí bezmála devět desítek míst včetně několika pro invalidy. Nové parkoviště bylo dokončené na přelomu loňského a letošního roku, vyšlo na zhruba dva a půl milionu.

Božkovský ostrov je nicméně hodně oblíbené místo i na klasické vycházky. Ostrov protíná několik cestiček a stezek. Na relax po práci nebo na klidné procházky je tak ostrov ideálním místem.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24