Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na hradě Velhartice probíhají Štíty stříbrného lva

09.06.2012 21:09

Šumavský hrad Velhartice oživá tento víkend akcí Štíty sříbrného lva. Jde o největší akci svého druhu v Čechách. Na 140 učinkujících předvádí život z počátku 14. století. Štíty můžete navštívit ještě po celou neděli.

Velhartice (1)

Tradiční velkolepý středověký víkend na hradě Velhartice a v podhradí právě probíhá. Jde o akci s názvem Štíty stříbrného lva, která se koná od soboty 9. června do neděle 10. června.

V neděli bude probíhat program od 10 do 16 hodin. Přenést se můžete do počátku14. století a vyzkoušet si středověk na vlastní kůži. Uvidíte přes 140 účinkujících. Jde o vůbec největší živou prezentaci historie pro veřejnost u nás. Návštěvníci si mohou projít celý tábor, prohlídka hradu je doplněna o předvedení života středověké šlechty se šlechtickým párem!
Před hradbami Velhartic vyrostlo rozsáhlé vojenské ležení. Probíhají ukázky z výcviku a nácvik bojových formací s komentářem pro veřejnost a vyzkoušet si můžete i zbraně a lukostřelbu.

A co Vás ještě čeká? Ochutnat můžete dobovou kuchyni. Na programu je středověká móda, ukázka práce dobového lékaře, středověkého kameníka, práce s textilem. Nechybí ani hudba a tanec.

Vstupné na akci je 200,- Kč pro dospělého, 150,- Kč pro seniory a studenty a 100,- Kč pro děti. Hrad nabízí zvýhodněné rodinné vstupné - 400,- Kč pro rodiny s 1- 3 dětmi.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství