QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Černého pasažéra naháněli v ulicích Plzně policisté, měl u sebe drogy

27.06.2017 14:55

Útěk před revizorem vyjde nejspíš hodně draho mladíka, kterého v ulicích Plzně naháněli dva policisté v civilu. Nakonec u něj našli drogy i digitální váhu...

ilustrační foto_QAP foto (3)

Mladého muže kontrolovali revizoři v tramvaji linky číslo 1. Zpočátku vše probíhalo standardně. Muž s revizory dokonce poslušně vystoupil na Anglickém nábřeží. Tam už ale využil situace a dal se na útěk.

Dění ovšem sledovali dva policisté v civilu, kteří stáli nedaleko. Okamžitě ho tak začali pronásledovat. "Muže dohnali u jednoho z domů v ulici Fügnerova. Zde se nepoctivý cestující zastavil u jedné z garáží a z tašky, kterou nesl přes rameno, začal jako smyslů zbavený vyhazovat její obsah. V okamžiku, kdy se policisté prokázali služebními průkazy jako strážci zákona, začal muž opět utíkat. Po pár metrech však byl dopaden. Protože se však i nadále přes opakované výzvy policistů snažil z místa utéci, byl nakonec sveden na zem a na policejní služebnu již putoval s pouty na rukou," popisuje mluvčí policie Hana Štefflová.

V podstatě hned na místě bylo jasné, proč se černý pasažér snažil tak urputně uniknout. "Důvodem nebyla jenom jízda na černo, ale především více než třicet gramů marihuany, které měl u sebe a kterých se snažil zbavit odhozením. Navíc v tašce nesl digitální váhu," dodává policejní mluvčí.

Jízda "na černo" tak bude nejspíš jen banalitou v porovnání s dalšími potížemi, do kterých se dostal. Kvůli drogám mu totiž hrozí až rok vězení.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24