QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Miniaturu plzeňské katedrály už můžete vidět v Mariánských Lázních - FOTKY

26.06.2017 19:20

V Parku Boheminium byla slavnostně odhalena miniatura plzeňské katedrály sv. Bartoloměje. Jak dlouho vznikala a jak vysokou má věž? Čtěte podrobnosti a podívejte se na fotky ze slavnostního odhalení.

bartoloměj park Mariánské Lázně (2)

"Máme za sebou slavnostní odhalení modelu katedrály svatého Bartoloměje. Tím jsme završili několikaměsíční úsilí a zakončili tak první etapu vývoje projektu po našem příchodu. Model je úžasný, jak svým vzhledem, tak svými parametry," říká Tomáš Slifka z parku Boheminium v Mariánských Lázních.

Park v Mariánských Lázních je plný miniaturních památek a turistických cílů z celé republiky. Teď k nim přibyla i katedrála, která se ve skutečnosti pyšní nejvyšší kostelní věží v Čechách. V parku v Mariánských Lázních je výška věže přes 4 metry.

"Výroba trvala přes půl roku, na stavbě se podílelo celkem 9 modelářů a odpracovali neuvěřitelných 1 750 hodin," uvádí dále Tomáš Slifka. Slavnostní představení v parku Boheminium proběhlo o víkendu. Od soboty je tady tak k vidění jeden z nejvyšších modelů v Evropě!

Model byl vyroben ve věznici v Horním Slavkově. Následné malování a umělecké práce dělala modelářská dílna parku. Hodně složité bylo vybudovat také okolí modelu, včetně náměstí a přilehlého terénu. Tyto práce trvaly dlouhé 3 měsíce.

foto: Park Boheminium

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT