01.06.2024 13:12 01.06.2024 16:23
01.06.2024 16:19
Déšť v Plzeňském kraji komplikuje dopravu. Záchranné složky zasahují u velkého množství dopravních nehod - FOTKY
01.06.2024 14:29
Ewa Farna a Aneta Langerová rozezpívaly plzeňské náměstí - FOTKY
V pátek 31. května měli Plzeňané jedinečnou příležitost vidět na plzeňském náměstí Ewu Farnou a Anetu Langerovou. Fotograf QAPu byl u toho! Podívejte se na FOTKY.
S Andreou v kuchyni: Obalovaný květák pečený v troubě
Máte rádi smažený květák, ale nebaví vás stát u plotny a zdržovat se smažením na pánvi? Mrkněte na jednoduchý recept...
Tento způsob pečení květáku jsem objevila před pár lety. Nemusíme předvařovat, nemáme od obalování upatlané ruce a nemusíme při smažení na pánvi stát u plotny a obracet.
Na přípravu budete potřebovat:
1 květák
2 vejce
hladká mouka ( cca 6 PL )
strouhanka
sůl
olej
Postup přípravy receptu:
Květák rozebereme na růžičky, velké rozpůlíme. Opláchneme a dostatečně osolíme. Květák nepředvařujeme, obalujeme ho syrový. Z vajec, mouky, soli a trochu vody vymícháme hladké těstíčko, ve kterém růžičky obalíme. Vidličkou je vyndaváme a postupně vkládáme do sáčku se strouhankou. Vždy rukou sáček uzavřeme a protřepeme. Květák se krásně ze všech stran obalí strouhankou.
Obalený květák pokládáme na plech vyložený papírem a politý olejem. Růžičky svrchu ještě trochu potřeme olejem a dáme péct do trouby na 200C. Pečeme cca 40 minut dozlatova, v polovině pečení květák obrátíme.
Recept a fotografie připravila Andrea Motlíková. Všechny recepty najdete na webu nebo na facebooku.