QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chatařská sezóna je u konce, policie spustila kontroly osad - FOTKY

13.10.2017 13:54

S ukončením chatařské sezóny se po regionu rozjely první kontroly chatových oblastí ze strany policie. Hlídky byly v tomto týdnu k vidění hned na několika místech.

6
6345278

Tradičně v průběhu podzimních měsíců končí hlavní chatařská sezóna. Každoročně tak nastává období, které hraje do karet nejrůznějším zlodějům a nenechavcům. Během podzimu a zimy stoupá počet vykradených chat a chalup.

V souvislosti s ukončením chatařské sezóny policie tradičně odstartovala sérii kontrol těchto lokalit. Ty budou probíhat opakovaně i v dalších měsících až do jara.

Do terénu vyrazili v tomto týdnu policisté do chatových osad například na Stříbrsku. "Na území Stříbrska se včerejšího dne uskutečnilo bezpečnostní opatření, při kterém se policisté zaměřili na kontrolu rekreačních objektů. Policisté zkontrolovali 250 rekreačních chat a 12 osob v oblastech Vranov, Butov, Malovice, Blahousty, Na Floriánu a U Plynu," potvrdila mluvčí policie Dagmar Jiroušková s tím, že na mnoha místech policisté ještě zastihli i samotné chataře, zejména důchodce. "Policisté rekreantům rozdávali letáky s preventivními radami, které se týkaly zabezpečení rekreačních objektů," dodává.

V sítích kontrol skončil muž v celostátním pátrání...

Kontroly proběhly také na Domažlicku, konkrétně v okolí Kdyně. "Během akce byly zkontrolovány desítky chat a rekreačních objektů. Nebylo zjištěno narušení žádného z objektů. Byla však vypátrána osoba v celostátním pátrání - muž, který nenastoupil do výkonu trestu odnětí svobody. Ten byl neprodleně eskortován do věznice," říká mluvčí policie Dagmar Brožová.

Právě lidé, kteří se vyhýbají vězení nebo jsou v pátrání, často i lidé bez domova jsou poměrně běžnými "obyvateli" opuštěných chat.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24