QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chystá se druhé kolo kotlíkových dotací. Kraj začne přijímat žádosti v září

27.08.2016 11:17

Příjem žádostí o dotace na pořízení ekologického vytápění v domácnostech odstartuje v pondělí 19. září. V první výzvě letos uspělo více než 1 300 zájemců. 

 

penize foto QAP

Žádat o takzvané kotlíkové dotace lze prostřednictvím elektronického systému eDotace od 19. září 8 hodin do 16. prosince 14 hodin nebo do vyčerpání částky 73 milionů korun, která  je pro tuto výzvu připravena. Zájemci najdou všechny potřebné informace na webu www.plzensky-kraj.cz.

Výše dotace může dosáhnout až 85 procent nákladů na pořízení nového kotle a jeho umístění. Maximálně však lze získat 150 tisíc korun.

"Cílem dotačního programu je snížit emise z lokálního vytápění domácností, podílející se na nadlimitních koncentracích znečišťujících látek na území Plzeňského kraje,“ říká radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Václav Štekl s tím, že podpora se bude poskytovat fyzickým osobám na výměnu kotlů na pevná paliva s ručním přikládáním.

Pro zájemce o kotlíkové dotace chystá hejtmanství informační semináře.

V první výzvě, která proběhla na začátku letošního roku, bylo vyhověno 1309 žádostem z Plzeňského kraje za 149 milionů korun.

FOTO: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24