QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Člen bandy zabijáků z Dobřan byl zadržený v Anglii - VIDEO

06.04.2018 13:47

Policie zatkla v anglickém Doveru 20letého mladíka, který se vloni podílel na smrti mladého muže v Dobřanech. Teď se dostal zpátky do Plzně. Podívejte se na video!

zadržení

K brutálnímu útoku, který skončil smrtí 28letého muže, došlo vloni v první polovině září v Dobřanech. Skupina mladíků tehdy vylákala Ukrajince na odlehlé místo a tam ho chtěla oloupit. Mladíci muže napadli tak brutálně, že na místě zemřel.

Policie část skupiny útočníků pochytala během pár dnů. "Díky místní znalosti, záznamům z kamerového systému a preciznímu prověřování se kriminalistům podařilo ustanovit skupinu osob, která se mohla násilné trestné činnosti dopustit. Na jižním Plzeňsku proběhlo rozsáhlé prověřování míst, která mohla mít souvislost s trestnou činností. Rovněž proběhlo podání vysvětlení u několika osob za účelem objasnění všech okolností případu. Po pečlivém zadokumentování všech důkazních prostředků pak vrchní komisařka zahájila trestní stíhání dvou 17letých mladíků," říká mluvčí policie Markéta Fialová. Dva další ale uprchli.

Teď se podařilo dopadnout 20letého muže až v anglickém Doveru. Nyní je podezřelý z loupeže s následkem smrti. "Informace k jeho pobytu získal náš styčný důstojník cestou kriminalistů z Plzeňského kraje. Následnou jeho aktivitou pak hledaného anglická policie zadržela. I když se muž v době zadržení prokázal cizími doklady, k jeho ztotožnění pomohly fotografie a detailní popis tetování," potvrdila mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová

Po příletu do České republiky byl ihned převezen do Plzně, kde si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání a následně ho soud poslal do vazby.

VIDEO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24