Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

Sportmanie Plzeň 2018 je minulostí! Navštívily ji tisíce lidí

27.08.2018 10:03

Areál za OC Plzeň Plaza patřil v minulých dnech Sportmanii Plzeň 2018. Podle organizátorů do areálu zavítaly desetitisíce návštěvníků.

_-44

Sportmanie Plzeň 2018 je minulostí. Areál za Plazou patřil v uplynulých dnech sportům všech druhů. prezentovala se celá řada sportovních klubů a oddílů a nechyběl ani doprovodný program.

Stejně jako v minulosti velký úspěch sklidily ranní rozcvičky. Plná byla ale i jednotlivá sportoviště. V parku se v letošním roce střídalo obsazení stanovišť po třech dnech. Dohromady tak byla v nabídce víc jak sedmesátka různých stanovišť. Podle organizátorů zavítalo do centra sportu zhruba 52 tisíc návštěvníků a dětem se rozdalo 12 tisíc medailí.

"Těší mě, že kluby využily příležitost a udělaly maximum pro to, aby získaly nové členy a mohly svůj sport prezentovat. Chtěl bych jim za to poděkovat,“ říká radní pro podporu sportu a podnikání Petr Chvojka. Po celou dobu konání Sportmanie Plzeň mohli zájemci využívat i další atrakce.

Jednoznačně největším lákadlem pro mladé návštěvníky Sportmanie Plzeň 2018 bylo odnést si medaili. Udělovaly se za získání alespoň deseti razítek do hrací karty, přičemž ten, kdo přišel poprvé, mohl dostat pouze bronzovou medaili, ten, kdo zavítal za OC Plzeň Plaza ve dvou různých třídenních cyklech, mohl odejít se stříbrnou a jen ten, kdo vyzkoušel deset různých sportů v každém z třídenních cyklů, získal i zlatou medaili, a mohl tak svoji sbírku ze Sportmanie Plzeň zkompletovat.

"Chtěli jsme přimět děti a hlavně jejich rodiče, aby se na Sportmanii Plzeň vrátili, aby umožnili svým ratolestem vyzkoušet další aktivity a mohli stejně jako v opravdovém sportu bojovat o cenné medaile,“ vysvětlil systém vedoucí Odboru sportu MMP Přemysl Švarc. "Někteří rodiče nedokázali pochopit, že když přijdou s dětmi na Sportmanii Plzeň poprvé až na závěrečný třídenní cyklus, že prostě stříbrnou ani zlatou medaili už získat nemohou. Je to stejné jako ve sportu, na zlato dosáhne jen někdo. Na rozdíl od opravdového sportu ale ze Sportmanie Plzeň bez žádné medaile neodešel nikdo,“ dodal Přemysl Švarc.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství