QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Cyklobusy zahájí novou sezónu! Jezdit budou od víkendu

28.04.2016 10:40

Milovníci cyklistických vyjíždět v regionu budou mít od víkendu k dispozici tradiční službu v podobě cyklobusů. Od soboty budou jezdit po třech trasách. Přinášíme podrobnosti!

v_sumava_cyklobus_01ec

Cyklisté, kteří se budou chtít vydat na výlety směr Brdy nebo Český les, budou mít už od soboty 30. dubna k dispozici i dopravu oblíbenými cyklobusy. Poslední dubnový den spouští novou sezónu cyklobusy na třech trasách, od června pak do terénu vyrazí i cyklobusy na Šumavě.

Cyklobusy budou jako každoročně jezdit po třech základních trasách vždy o víkendech a státních svátcích. "Až do konce září budou moci turisté a cyklisté využít o víkendech a svátcích služeb cyklobusů Český les a Mže a Brdského cyklobusu. I pro letošní sezónu zařazuje dopravce ČSAD autobusy Plzeň a.s. několik novinek, které jistě zaujmou. Cyklobusy nejsou ovšem určeny jen pro kolaře. Mohou je využít jak pěší turisté, tak běžní cestující mezi jednotlivými zastávkami autobusové linky," říká Zbyněk Hupák, vedoucí referent dopravy společnosti.

Trasy cyklobusů jsou sestavené tak, aby měli milovníci vyjížděk možnost vybrat si z nejrůznějších zajímavých lokalit. Podrobnosti k jízdním řádům najdou zájemci na webu www.csadplzen.cz, kde jsou jednotlivé trasy podrobně popsané.

Na Šumavě začnou takzvané Zelené autobusy a cyklobusy jezdit zhruba od poloviny června. Už od 28. května bude rozšířená nabídka spojů s možností přepravy kol na regionální lince Sušice-Srní-Modrava-Kvilda.

Místenky i jízdenky mohou zájemci nakupovat i online...

"Velmi se osvědčila změna způsobu rezervace míst pro osoby i jízdní kola, která je nyní pohodlnější a přístupnější pro více úseků.Jízdenku včetně místenky lze zakoupit ve všech kamenných kancelářích AMSBUS v Česku i na Slovensku. Nákup je možné uskutečnit také po internetu z adresy www.csadplzen.cz/e-jizdenka. Cena místenky u takzvané elektronické jízdenky nebo u místenky z klasické prodejny je zdarma," dodává Zbyněk Hupák.

Jízdenky je možné nakupovat i přímo u řidiče autobusu v nástupní zastávce.

FOTO: www.csadplzen.cz

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24