QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Další lest na seniory! Zlodějky si chtěly u ženy zajít na toaletu

23.06.2017 14:56

Drzost podvodníků a zlodějů, kteří cílí na seniory nejspíš nemá hranice. Policie aktuálně řeší další případ, kdy se dvojice žen vloudila do bytu seniorky. Dokonce si nechaly uvařit kávu...

ilustrační foto_QAP foto (5)

Případ aktuálně řeší policisté na Rokycansku. A ukazuje se, že vynalézavost zlodějů je až neskutečná. Tentokrát se dvě ženy dostaly do bytu ženy pod záminkou, že si jedna z nich potřebuje "odskočit".

"Dvě dosud neznámé ženy oslovily seniorku u okna jejího domu. Jedna z žen se zeptala, zda seniorka neví, jestli není v obci na prodej nějaký dům a posléze, zda žije sama. Po odpovědi, že je seniorka vdova, žena neváhala a slušně poprosila, zda by si mohly dojít k ní na toaletu. Pod touto záminkou se dostaly obě ženy do domu seniorky a začaly rozehrávat předem domluvenou akci," říká mluvčí policie Hana Kroftová.

Žena je skutečně do bytu vpustila. Ve chvíli, kdy jedna z návštěvnic odešla na toaletu, druhá požádala o kávu. "Několik desítek minut následně neznámá zabavovala seniorku povídáním a druhá z žen měla dostatek času, aby prohledala místnost ložnice, kde také odcizila hotovost ve výši 15 tisíc korun. Když se v kuchyni objevila druhá žena, obě z domu odešly jako by nic," dodává policejní mluvčí.

Okradená důchodkyně přitom vůbec netušila, že o peníze přišla. To došlo až její dceři, které vyprávěla celý příběh. Událost tak nahlásila na policii. "Případem se po oznámení ihned začali zabývat rokycanští kriminalisté, kteří jej prověřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže v jednočinném souběhu s přečinem porušování domovní svobody. Po pachatelích skutku intenzivně pátrají," uzavírá Hana Kroftová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24