QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dětem ve FN Plzeň zvedá náladu skřítek Zdravínek - FOTKY, VIDEO

25.04.2018 9:59

Nejmenší pacienti fakultní nemocnice v Plzni mají nového "kamaráda". Skřítek Zdravínek jim má zpříjemnit pobyt v nemocnici i čekání na vyšetření. Podívejte se!

1_2
1_22345

Skřítek Zdravínek "se narodil" už v loňském roce. Teď se ale postavička, která má dětem vylepšit ne zrovna příjemné chvíle, dostává na další místa nemocnice a malí pacienti mají k dispozici i knihu se speciálními pohádkami.

Projekt podporuje Nadace 700 let města Plzně ve spolupráci s Plzeňským krajem. Skřítek dohlíží na malé pacienty při jejich vyšetření, hospitalizaci a zároveň je doprovodí třeba až na operační sál. V letošním roce se autorky Dana Křiváčková a Dana Packanová rozhodly postavičku dostat na víc míst nemocnice. V areálu se tak objevily samolepky, cedulky, hry a knížky nazvané "Zdravínkovo knížkohraní". 

"Kniha nabízí  pohádky, omalovánky, úkoly, písničku, stolní hru a mnoho dalšího ke zkrácení času po dobu v nemocnici. V době, kdy rodič vyřizuje potřebné informace a dotazníky na příjmu nemocnice, zpříjemňuje dítěti čas. Fakultní nemocnice vyrobila, dle návrhů autorek, pro oba areály (Lochotín a Bory) celkem 200 velkých samolepek, cedulí, zalaminovaných letáků, vytisklo se velké množství pracovních listů a spoluautorky Zdravínkovo knížkohraní dodaly mnoho knih na pracoviště, kde jsou děti ošetřovány či hospitalizovány," informovala FN Plzeň.

 

FOTO, VIDEO: FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24