QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Divadelní léto odstartuje představením Ghana zrána a večírkem s Lhářem

18.06.2017 18:14

Už v úterý začne jubilejní 10. ročník festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem. První akcí bude představení divadla Tanec Praha. 

Představení Ghana zrána uvidíme v úterý 20. června na prostranství U Zvonu od 20.30 hodin. Jedná se o společné dílo ghanských a českých umělců. "Vedlejší program festivalu má dva cíle: přivést do hlediště Divadelního léta mladé, nekonformní a náročnější publikum, především ale ukázat našim divákům, tvořícím stabilní diváckou základnu činoherních inscenací, že ani jiných jevištních forem se není třeba bát. Doufáme, že divák, který zhlédne představení Ghana zrána pod širým nebem, si pak najde cestu na další taneční představení, která se konají třeba v Moving Station nebo v Papírně Plzeň,“ říká ředitelka Divadelního léta Marcela Mašínová.

Doprovodný program bude pokračovat v pátek 16. června. V plzeňském Zach‘s Cafe se tentokrát festival ohlédne za dvěma inscenacemi. Hostem U Zacha bude stylově herec Roman Zach - Lhář z roku 2014, chybět nebude jeho sluha Tomáš Jeřábek, krásná Rosaura Malvína Pachlová nebo Florindo Petr Konáš, který byl také d‘Artagnanem ze Tří mušketýrů z roku 2013. Obě inscenace, Lháře i Tři mušketýry, připomenou během večera projekce a chystá se i tombola.

Na hlavní část festivalu si počkáme do 1. července, kdy je na programu premiéra inscenace Akvabely. Následovat bude deset představení a pak jsou připraveny reprízy Dona Quijota a detektivní komedie Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes! Festival zakončí 28. července doprovodný program v podobě Open Air Slam Poetry. Po celý červen je ve Smetanových sadech k vidění výstava Deset divadelních let připomínající historii této akce.

FOTO: Divadelní léto pod plzeňským nebem

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24