QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Divadelní léto se poprvé chystá U Zvonu - AKTUÁLNÍ FOTKY

20.06.2016 12:13

Divadelní openair festival Divadelní léto pod plzeňským nebem se letos poprvé odehraje v lokalitě U Zvonu. Přípravy i zkoušky jsou v plném proudu. Podívejte se na fotky!

FOTO_QAP_CZ (8)
Divadelní léto_Don Quijote (1)Divadelní léto_Don Quijote (2)FOTO_QAP_CZ (2)FOTO_QAP_CZ (3)FOTO_QAP_CZ (4)FOTO_QAP_CZ (8)FOTO_QAP_CZ (7)FOTO_QAP_CZ (9)FOTO_QAP_CZ (12)FOTO_QAP_CZ (11)FOTO_QAP_CZ (13)

Divadelní léto pod plzeňským nebem vstoupí letos už do 9. ročníku. Poprvé se hlediště pro čtyři stovky diváků objevilo v lokalitě U Zvonu. Jediný divadelní openair festival v Plzeňském kraji si získal za poslední roky velkou oblibu a návštěvnost už dosahuje až osmi tisíc diváků. Také letos je připravená premiéra, na kterou už se poctivě zkouší.

Stavba hlediště i dalšího zázemí proběhla o uplynulém víkendu. Rozjely se také první zkoušky premiérového Dona Quijota, který bude mít premiéru 2. července.

"Donkichotství je v každém z nás, a tak se náš příběh může odehrát komukoli, kdykoli a kdekoli. Proto je také scéna spíše abstraktní než historická. K literární předloze se nicméně hrdě hlásíme, a tak nám písečná pláň U Zvonu připomíná španělskou vyprahlou step," říká umělecký ředitel Divadelního léta, režisér inscenace Vilém Dubnička. V inscenaci Don Quijote došlo ke změně v hereckém obsazení – Jana Zenáhlíková má problémy s hlasivkami, vystřídala ji proto Kristýna Bábková.

Poprvé se nicméně hlediště zaplní už 29. června velkou divadelní novinkou. Před diváky se odehraje "Improzápas: Plzeň vs. Praha", ve kterém se pod dohledem nekompromisního rozhodčího Martina Vasquéze utkají týmy Plzeň - Improstor a Praha - KOPR a hosté. "Improzápas je malinko o sportu, ale především o divadle. Dva týmy se navzájem utkávají v hraných, zpívaných i vyprávěných improvizacích na divácká témata. Cílem, ač to tak na první pohled může vypadat, není zničit protivníka, ale společně vytvářet kvalitní improvizaci, mít radost ze hry a komunikace mezi herci a diváky,“ říká Martina Šimánková, Dramacentrum Johan.

Vstupenky jsou k dostání v DEPO2015 nebo na www.goout.cz.

Program 9. ročníku festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem

začátky představení vždy ve 20:30

29. června - Improzápas: Plzeň vs. Praha

Don Quijote

premiéra 2. 7.

reprízy 3. 7., 6. 7., 7. 7., 8. 7., 10. 7., 11. 7., 12. 7., 13. 7., 14. 7. a 15. 7.

Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes!

reprízy 20. 7., 21. 7., 22. 7., 23. 7., 24. 7., 25. 7. a 26. 7.

FOTO: QAP.CZ, Divadelní léto pod plzeňským nebem

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT