QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Domažlice mají novou pumptrackovou dráhu. Podívejte se!

20.06.2017 14:58

Bikeři všech věkových kategorií mají v Domažlicích novinku. Na Palackého sídlišti pro ně vyrostla nová pumptracková dráha. Bude pod dohledem strážníků.

Pumptrack (1)
Pumptrack (1)Pumptrack (2)Pumptrack (3)

Nová dráha vyrostla před letošní sezónou na travnaté ploše Palackého sídliště. Hliněná dráha by měla být pro bikery bezpečnější, dosud totiž využívali pro podobné kousky skate rampy dopravního hřiště.

Pumptrack probíhá na malém okruhu se zvlněným povrchem, kde se jezdec pohybuje a zrychluje jen "pumpováním“ hliněných boulí a projížděním klopených zatáček. V posledních letech si získává velkou oblibu. Vhodné plochy nebo dráhy ale často chybí. To byl i případ Domažlic.

"Je to sport pro všechny věkové kategorie a věřím, že se tady pumptracková dráha bude líbit. V okolí Domažlic žádná taková speciální dráha není,“ říká starosta Domažlic Miroslav Mach a tím, že celý prostor mezi boulemi bude ještě zatravněn.

Pumptracková dráha v Domažlicích vznikla na ploše o rozměru 1 600 metrů čtverečních a vyšla na necelých 300 tisíc korun. Dotaci ve výši 200 tisíc korun poskytl městu Plzeňský kraj. Stavbu provedla společnost Dirty parks.

Areál dráhy budou mít pod dohledem strážníci, kteří dohlédnou na dodržování pořádku. "Prostor pumptrackové dráhy bude pravidelně kontrolován strážníky Městské policie Domažlice. Na dráze je například zakázáno jezdit při špatných klimatických podmínkách nebo na motorkách. Případné porušení provozního řádu budou strážníci trestat pokutou," dodává Kristýna Kolbecková z domažlické radnice.

FOTO: MÚ Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24