QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Donáška novin nebo kadeřník. FN Plzeň zavedla nové služby

25.04.2017 14:57

Fakultní nemocnice v Plzni v posledních týdnech zavedla nové služby pro pacienty. Tentokrát se snaží zlepšit pobyt zejména pro pacienty, kteří jsou v zařízení dlouhodobě.

IMG_1232

Nové takzvané fakultativní služby zavedlo vedení nemocnice od dubna a jsou tak teprve na začátku svého fungování. Novinky určitě zlepší komfort dlouhodobě hospitalizovaným pacientům, nicméně musí počítat s tím, že nejsou zdarma.

Služby se nemocnice rozhodla zavést po vyhodnocení tradičního šetření ohledně spokojenosti pacientů. "Díky pravidelnému šetření spokojenosti pacientů jsme dostali od řady našich pacientů zpětnou vazbu, jak bychom některé služby mohli vylepšit či rozšířit. Od dubna proto mají naši imobilní pacienti na vybraných pracovištích, prozatím v areálu FN Lochotín, možnost nákupu tiskovin s donáškou až k lůžku pacienta. Rovněž na základě smluvního vztahu nabízíme zajištění placených pedikérských a kadeřnických služeb pro pacienty hospitalizované na standardním lůžku. Věříme, že nabízené služby, jež jsou k dispozici za velmi příznivé ceny, pomohou výrazně zpříjemnit pobyt zejména dlouhodobě hospitalizovaným pacientům," říká náměstkyně pro ošetřovatelkou péči Andrea Mašínová.

"Jsme jedním z největších zdravotnických pracovišť v naší zemi  a i když představené nové služby mohou na někoho působit jako drobnost, v tomto případě právě platí známá pravda, že z maličkostí se skládá celek. A pro moderní nemocnice evropského formátu je nezbytné, aby výbornou léčebnou péči a ošetřovatelství doplňovaly služby, které přinesou radost a pohodlí," dodává ředitel nemocnice Václav Šimánek.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT