QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Doubravka se dočká vysněné rekonstrukce! Opraví se Dlouhá ulice

24.06.2016 17:41

Plzeňskou Doubravku čekají další velké práce na silnici. Tentokrát dojde na rekonstrukci zdevastované silnice v Dlouhé ulici. Náklady se odhadují na 110 milionů.

FOTO_QAP_CZ (3)

Po rekonstrukci Dlouhé ulice, tedy hlavního tahu z Lobez, volá obvod a řidiči hodně dlouho. Zatím ale chybělo to podstatné, a sice peníze. Teď to ale vypadá víc než slibně. Město si polepší u příjmu z daní a většinu těchto peněz pošle právě na rekonstrukci komunikace.

"Město Plzeň si polepší u příjmu z daní a ostatních zdrojů. U nich by se oproti původnímu předpokladu příjmu 3,47 miliardy korun měla suma zvýšit o 70 milionů korun, přičemž podíl městských obvodů na tomto navýšení činí 7,7 milionu korun. Získané zdroje budou hlavně využity na akci Rekonstrukce Dlouhé ulice," potvrdila mluvčí magistrátu Eva Barborková. Konkrétně se jedná o částku skoro 47 milionů.

Ze čtyřproudové komunikace bude dvouproudová...

Rekonstrukce by měla proběhnout v úseku mezi  křižovatkami s ulicí Pod Vrchem a s ulicí Rokycanskou včetně navazující části ulice Rokycanská. "Rekonstrukce upravuje stávající čtyřproudovou ulici Dlouhou na dvouproudovou komunikaci s šířkou jízdních pruhů 3,25 metru, doplněna bude o podélná parkovací stání v obou směrech,“ upřesnil náměstek primátora Pavel Kotas.

V rámci stavby vzniknou cyklistické trasy, pruhy zeleně, řadící pruhy, ochranné ostrůvky, pojížděný střední dělící pás a zálivy MHD. Součástí rekonstrukce budou i práce na vodovodu, přípojkách a kanalizaci. Obnovou projde také osvětlení Dlouhé ulice. "Vzhledem ke zmenšení počtu jízdních pruhů je nutná úprava trakčního vedení s převážnou výměnou trakčních stožárů. Budou provedeny i nové sadové úpravy," dodává Eva Barborková.

Celkový rozpočet rekonstrukce by se měl pohybovat okolo 110 milionů a odehrát by se měla už v příštím roce.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24