QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dramatická záchrana seniorky! Strážníci se k ní dostali po žebříku - FOTKY

15.02.2018 11:49

Poměrně náročnou záchranu seniorky, která upadla v bytě, mají na kontě strážníci v Plzni. K ženě se museli dostat přes balkon. Podívejte se na fotky ze zásahu!

seniorka (2)
seniorka (2)seniorka (4)seniorka (1)seniorka (3)

K seniorům se zdravotními potížemi, kteří se ocitnou sami v bytě, vyjíždí na pomoc strážníci v Plzni poměrně často. Tentokrát si ale na konto připsali celkem náročný zásah. Do bytu ženy na Borech se museli dostat přes balkon, kam se vyšplhali po žebříku.

Na záchranu přitom seniorka, která upadla a nebyla schopná se zvednout, čekala několik hodin. "Se strachem o zdravotní stav své sestry se na linku městské policie obrátila ve středu odpoledne pětašedesátiletá žena. Paní jí telefonovala, že doma upadla a není schopná se sama zvednout ze země. Obavy o život a zdraví těžce nemocné blízké byly na místě, neboť v bytě měla údajně podle oznamovatelky ležet již několik hodin," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Na místo okamžitě vyrazila hlídka. Dostat se přímo do bytu, se ale ukázalo jako dost těžký úkol. Vše zkomplikovaly bezpečnostní dveře, ve kterých byly navíc zevnitř klíče v zámku. Po marném pokusu o jejich otevření se hlídka rozhodla pro jinou variantu. "Za pomoci žebříku vylezla na balkón v prvním patře a přes balkónové dveře, které musela otevřít speciálním zařízením, vstoupila dovnitř do bytu, kde seniorku našla ležet na podlaze obývacího pokoje. Žena si stěžovala na bolesti nohou a hlavy, byla pobledlá a špatně se jí dýchalo. Strážníci jí ihned poskytli nezbytnou pomoc, do příjezdu záchranářů se o ni postarali. Přikryli jí dekou, aby jí udrželi v teple, dali jí napít a než osádka zdravotnické záchranné služby dorazila, byla pod jejich neustálým dohledem," dodává mluvčí strážníků.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24