Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Policisté na Tachovsku kontrolovali dodržování zákazu prodeje alkoholu dětem

28.02.2024 11:39

O uplynulém víkendu proběhla na Tachovsku kontrola dodržování zákazu prodeje alkoholu dětem. Jak kontrola dopadla?

policie děti alkohol

Prodej a podávání alkoholu osobám mladším osmnácti let zákon striktně zakazuje. Osoby, které alkohol dětem zprostředkují, se dopouštějí protiprávního jednání, a to buď v rovině přestupku, nebo trestného činu.

„Této problematice se dlouhodobě věnujeme na území celého Plzeňského kraje. Tentokrát se policisté ve spolupráci s Krajskou hygienickou stanicí zaměřili na restaurace, zábavní podniky, bary, kluby a podobná zařízení v Tachově a ve Stříbře,“ uvedla Iva Vršecká, mluvčí policie.

Celkem bylo zkontrolováno 6 podniků, ve kterých bylo odhaleno 12 mladistvých osob pod vlivem alkoholu.

„Ve třech provozovnách jsme zjistili přestupek, kdy byl mladistvým prodán nebo podán alkohol a toto protiprávní jednání bude oznámeno správnímu orgánu,“ uvedla Iva Vršecká.

Cílem této akce je především prevence, které se policisté věnují i během roku. Na problematiku závislostí se zaměřují policejní preventisté, kteří navštěvují žáky ve školách a při besedách a s dětmi hovoří na uvedené téma. Seznamují studenty nejen s riziky spojenými s užíváním návykových látek, ale zvyšují i právní vědomí v této otázce.

 

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT