Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Dobřany mají unikátní biokoupaliště Kotynka

01.07.2011 10:12

Nové přírodní "biokoupaliště" má od posledního červnového dne obec Dobřany na jižním Plzeňsku. Koupací biotop dostal název Kotynka. Voda se tu čistí bez chemických úprav a najdete ho naproti areálu Psychiatrické léčebny.

kotynka

Naproti psychiatrické léčebně v Dobřanech vyrostlo nové "biokoupaliště" tedy správně přírodní koupací biotop. Jde o vůbec největší přírodní koupaliště na tomto principu v celých Čechách. Voda se tu čistí bez chemickým úprav. Čištění zajišťují rostliny ve vodních plochách nad koupalištěm. Areál dostal název Kotynka podle rybníků Dolní a Hořejší Kotynka, které jsou v blízkosti. 

Kromě speciálního čištění a průzračně čisté vody vhodné i pro děti a alergiky, se koupaliště od jiných neliší. Je tu brouzdaliště pro děti s vodními atrakcemi. Prostor pro plavce i neplavce, skokanský můstek, dřěvěné molo, travnatá plocha pro relax a  dětské hřiště s pískovištěm. K dispozici jsou převlékárny, toalety, sprchy a bufet s občerstvením.

Areál má kapacitu 1470 návštěvníků, koupat se tu může najednou 250 lidí. Ale pozor, i když jde o koupání v čistém prostředí, je tu koupání na vlastní nebezpečí a děti do dvanácti let tu musí být s doprovodem. Kouřit se smí pouze na terase občerstvení, jinak je prostor nekuřácký.

Jak informují stránky města, zakoupit si můžete také pemanentku.

Permanentky, tedy vstupenky s přednabitým vstupným na koupaliště v hodnotě 350,- Kč (deset vstupů na koupaliště), 650,- Kč (20 vstupů na koupaliště) a 1000,- Kč (celkem sto vstupů na koupaliště), je možno zakoupit v Informačním středisku v Dobřanech na náměstí. Od 30. června letošního roku je pak možno zakoupit permanentky i na samotném biotopu Kotynka. Permanentky jsou přenosné a platí po celou letošní koupací sezónu, tedy do 30.9. 2011.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT