QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Exploze ve výcvikovém středisku ve Zbirohu zranila dva hasiče!

23.05.2016 15:45     23.05.2016 17:30

Po výbuchu ve výcvikovém středisku HZS ve Zbirohu skončili v rukou zdravotníků dva hasiči. Oba utrpěli popáleniny v obličeji, jeden z nich skončil v nemocnici na Vinohradech.

FOTO_QAP_CZ (49)

K explozi ve výcvikovém středisku ve Zbirohu došlo v pondělí odpoledne. Na místo musel letět i vrtulník letecké záchranky, který jednoho z popálných hasičů přepravil do nemocnice do Prahy.

"Došlo ke zranění dvou mužů ve věku kolem 30 let. Jeden byl vrtulníkem transportován do nemocnice na Vinohradech, druhého jsme převáželi do Rokycan. Utrpěli popranění obličeje a jeden také horních končetin," řekla mluvčí záchranky Lenka Ptáčková.

Na místo vyjela kromě záchranky také policie. "Přijali jsme oznámení, že ve výcvikovém středisku hasičského záchranného sboru došlo během výcviku je zranění dvu osob. Během cvičení došlo pravděpodobně k výbuchu," řekl k události mluvčí policie Hana Štefflová s tím, že na místě jsou vyšetřovatelé a případem se dál zabývají.

Podle mluvčí HZS České republiky Nicole Zaoralové došlo k výbuchu propanbutanu, který je zde pro provoz výcvikového trenažéru."Na místě je právě policie České republiky, která prohlíží výcvikový trenažér a provádí vyšetřování. Příčiny výbuchu zatím nejsou jasné. Jeden z hasičů utrpěl lehké zranění, zranění druhého hasiče jsou středně těžká," řekla QAPu Nicole Zaoralová.

 

FOTO: ilustrační
 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24