QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Fair play i na tribunách! Policie učí fanoušky fandit bez násilí - FOTKY

21.10.2016 12:17

Policie v Plzeňském kraji rozjela naprosto nový projekt, který má snížit míru násilí na stadionech, zejména těch fotbalových. Přinášíme podrobnosti!

1
1234

V Plzeňském kraji odstartoval nový projekt policie, který má snížit mítu vandalství i násilí při sportovních událostech. Zejména se to týká fotbalových zápasů.

Nový projekt Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Fair play i na tribunách odstartoval v Domažlicích. "Hlavním cílem je působit na sportovní fanoušky. Divácké násilí je negativní společenský fenomén, který představuje významnou a znepokojující formu narušování veřejného pořádku. V České republice se nejvíce pojí s fotbalovými zápasy," říká mluvčí policie Dagmar Brožová.

Právě na fotbalových stadionech se také řeší nejvíc incidentů ve spojení s fanouškovskými projevy. Velmi často pak policie musí skutečně zasahovat. A týká se to i regionu. "S diváckým násilím jsou spojeny konkrétní formy protiprávního jednání, kdy se může jednat o poškozování majetku, chování lidí ohrožující ostatní osoby na stadionu nebo rasistické projevy," dodává policejní mluvčí.

Konkrétně v Domažlicích se do projektu zapojili malí fotbalisté Jiskry Domažlice. Během besedy o diváckém násilí se mimo jiné dozvěděli i něco málo z historie tohoto fenoménu, seznámili se se situací diváckého násilí v České republice i s protiprávním jednáním spojeným s chuligánstvím a následnými tresty.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24