QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Fáma o hrozné rybě z Boleváku vyvolává zbytečný strach

19.08.2016 11:03

Jakýsi vtipálek na sociální sítě dal fotku strašlivé ryby, kterou údajně chytil na Boleváku. Hydrolog Jindřich Duras upozorňuje, že jde o fámu a lidé se zbytečně bojí.

ryba

"Nedávno přišla zpráva, co že je to za příšerné zvíře, co někdo chytil na Boleváku (viz obrázek). Vysvětlili jsme si to - a dobrý. Jenže pak se mě na totéž ptal někdo v práci a v kempu u Boleveckého rybníka prý několik zájemců odřeklo rezervovaný pobyt, protože se té ohavné ryby báli," popisuje hydrolog a správce facebookových stránek Bolevecké rybníky Jindřích Duras

Podle něj nějaký vtipálek vystavil fotku mořského vlkouše obecného, zvaného též mořská kočka s tím, že ho údajně chytil na Boleváku.

"Navíc je ta fotka hodně hnusná, protože nafotil zřejmě už rybu delší dobu mrtvou a nejspíš ji před focením vzal párkrát přes hlavu klackem, zuby pěkně naaranžoval...," uvádí dále Jindřich Duras s tím, že se jedná o vlkouše, který žije u pobřeží Norska a rozhodně se s touto rybou nepotkáte u nás v Čechách.

"Jsou tu novozélandští a severoameričtí vodní šneci, severoamerické vodní želvy, brazilský, kanadský a americký vodní mor, ale takovéhle ryby nikoli. Vtípek s vlkoušem už někdo zkusil před dvěma lety na Hracholuskách a také se značným úspěchem," říká dále hydrolog a upozorňuje, že lidé nemají hned všemu věřit.

foto: fcb. Bolevecké rybníky

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24