QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Finančák provedl v kraji už 3 tisíce kontrol kvůli EET, problémy se objevují

18.08.2017 11:33

Úředníci finančního úřadu v Plzni od konce loňského roku provedli už celou řadu kontrol kvůli EET. Výjimkou nejsou ani nejrůznější pouti a slavnosti. Čtěte podrobnosti!

IMG_1130

Od začátku prosince loňského roku do první poloviny srpna provedli pracovníci Finančního úřadu pro Plzeňský kraj přesně 2886 kontrol dodržování zákona o evidenci tržeb. Problémy se sice objevují, nicméně žádné vysoké procento zjištění to není. Problémy se objevily ve 12 % kontrol.

Kontroloři se nezaměřují jen na obchody, ale i na nejrůznější slavnosti a poutě. Naposledy vyrazili do Domažlic na Chodské slavnosti. "Na Chodských slavnostech se vesměs jednalo o prodejce vlastnoručně vyráběného zboží, tito prodejci tedy nyní pod elektronickou evidenci tržeb nespadají. On-line evidence tržeb se jich bude týkat až od příštího roku, konkrétně od 1. března 2018. Naopak ti obchodníci, kteří zboží pouze přeprodávají, tedy nakupují hotové výrobky a ty dále prodávají, spadají pod EET již od 1. března letošního roku," říká Michaela Hošťálková, mluvčí finančního úřadu.

Celkem provedli úředníci v Domažlicích dvě desítky kontrol. Ve 14 případech to dopadlo na výbornou. "U zbylých 6 nákupů nalezli pochybení – ve 4 případech zjistili, že prodejci vůbec tržby elektronicky neevidují, ve 2 případech byly tržby zaevidovány, ale kontrolorům nebyly vydány účtenky. Všech šest nákupů s nálezem bylo postoupeno do správního řízení, ve kterém se bude rozhodovat o výši uložené pokuty. Pokuta může podle zákona o evidenci tržeb dosáhnout výše až 500.000 korun," dodává Michaela Hošťálková.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24