Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hokejisté HC Škoda Plzeň podlehli Vítkovicím! Vedení ztratili ve druhé třetině

30.11.2014 17:53     30.11.2014 18:09

Hokejisté HC Škoda Plzeň sice začali utkání proti Vítkovicím dvěma rychlými góly, o vedení ale přišli ve druhé třetině a dotáhnout domácí už se jim nepodařilo.

DSC_7869

Plzeňští hokejisté na Vítkovice v utkání 26. kola nestačili. A to ani když utkání na ledě soupeře rozehráli víc než dobře a už v 9. minutě vedli 2:0. Vítkovicím se ještě v první třetině podařilo náskok stáhnout a ve druhé třetině už si "upekly" vítězství.

Plzeň rozehrála utkání proti Vítkovicím velmi dobře. Už ve 2. minutě první třetiny vykouzlil slibnou akci Pletka, který přihrál Jánu Sýkorovi a ten neomylně prostřelil vítkovického brankáře. Svěřenci trenéra Straky šli do utkání evidentně s velkou chutí a hned v 9. minutě přidali další gól, když si Jeřábek sjel pro puk za vítkovickou branku a po objetí parádně zavěsil pod tyč. A to bylo na vítkovického trenéra moc. Hned vzápětí vystřídal gólmany a mezi tyče se postavil Dolejš. Ve 13. minutě se Vítkovicím podařilo vstřelit alespoň gól díky Němcovi, který jim do přestávky dával šanci.

Stejně jako Plzeň v první třetině, vlétly Vítkovice do druhé třetiny s velkým nasazením a hned to bylo znát. Hned v 21. minutě bylo srovnáno díky akci, kterou založil vítkovický Klok. Puk poslal do středního pásma, Olesz nastartoval útok a následně přihrál přesně Tomáši Svobodovi, který Mensatora překonal. Další úspěch vítkovických hokejistů a také jejich vedení zajistila branka z 22. minuty, kdy se sice poprvé netrefil Kolouch,a le Roman Szturc už byl úspěšnější.

Třetí třetina už gól nepřinesla, a tak konečný výsledek, který byl po druhé třetině, vydržel až do konce. Plzni se nepodařilo stáhnout ani v závěru, když bránu opustil Matěj Machovský. V utkání, které uzavřelo první polovinu soutěže, tak Plzeň úspěšná nebyla. Vítězná série tak opět skončila.  

HC Vítkovice Steel - HC Škoda Plzeň        3:2 (1:2, 2:0, 0:0)

 

Branky a nahrávky: 13. Němec (Štencel, Kolouch), 21. Svoboda (Olesz, Klok), 22. Szturc (Kovář) – 2. Sýkora (Pletka), 9. Jeřábek (Balej, Kubalík)

HC Vítkovice Steel: Maxwell (Dolejš) – Klok, Čerešňák, Malec, Zíb, L. Kovář, Stehlík, Pastor, Štencel – Olesz, Burger, T. Svoboda – Svačina, Roman, Huna – Szturc, Húževka, Vandas – Kucsera, Kolouch, E. Němec

HC Škoda Plzeň: Mensator (Machovský) – Jeřábek, Kadlec, Moravčík, Mozík, Pavlíček, Kubka – Pletka, Kašpařík, Johnson – Schleiss, Simon, Indrák – Kubalík, Lev, J. Sýkora – Hollweg, Přikryl, Balej

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT