Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kuchyňky pro Airbus se vyrábí v Plzni, nově pod značkou Safran - FOTKY

26.04.2019 10:53

Od března patří Plzeň do společnosti měst, kde sídlí závody třetí největší letecké společnosti na světě. Firma Zodiac Aerospace se stala součástí Safran Group. Nabízí prohlídky pro veřejnost!

20160225_ZODIAC-3591

Od března 2019 patří Plzeň do společnosti měst, kde sídlí závody třetí největší letecké společnosti na světě. Firma Zodiac Aerospace, která na Borských polích vyrábí kuchyňské moduly, šatní skříně a odpočinkové místnosti pro posádku do letadel Airbus A320 a A330, se stala součástí Safran Group - globální hi-tech skupiny působící v leteckém, obranném a kosmickém průmyslu.

"Díky exkluzivnímu kontraktu pro Airbus, světovou jedničku v letecké dopravě, se Safran Cabin CZ s.r.o stává silným členem skupiny, která může těžit z cenného know-how, výhodné polohy ve střední Evropě i vyváženého rozložení inženýrských a výrobních aktivit. Naopak plzeňští zaměstnanci získají více příležitostí k rozvoji. Pro Safran mají klíčový význam investice do inovací a technologického pokroku, důraz je kladen na trénink a know how, špičkové standardy," vysvětluje ředitel společnosti Philippe Michel.

Se Safranem zároveň přichází spousta nových zajímavých projektů. Jednou z novinek bude například vývoj odpočinkových místností pro cestující (dosud se vyráběly moduly převážně pro posádku).

Od loňského podzimu má veřejnost nově možnost se do továrny podívat. Zhruba co dva měsíce se přihlášení zájemci o prohlídku seznámí s kompletním postupem od prvního kroku výroby až po finální výrobek expedovaný zákazníkovi. "Největší zájem mají návštěvníci o fakta a specifika práce pro letecký průmysl; lidé se ptají na váhy, míry a parametry kuchyněk, podmínky a pravidla, které se musí při výrobě dodržovat," prozrazuje HR recruiter společnosti Jiří Fišer.

Nejbližší prohlídky jsou naplánovány na 22. 5. od 9 a od 15 h. Zájemci by se měli registrovat předem na emailu prohlidka@delamedoletadel.cz.

FOTO: 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství