Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

U rybníku Košinář odstartuje prodej vánočních stromků

05.12.2017 13:42

Už ve středu zahájí plzeňské městské lesy prodej vánočních stromků u rybníku Košinář. Prodávat se bude každý den od 10 do 17 hodin.

Prodej stromků začal_QAP_foto (5)

Také v letošním roce budou plzeňské městské organizace nabízet k prodeji jak vánoční stromky, tak vánoční ryby. prodej stromků se zahájí už ve středu 6. prosince.

"V nabídce budou borovice lesní a stříbrné smrky pichlavé. Výběrové stromky budou stát 350 a standardní 250 korun bez ohledu na jejich druh a výšku,“ informoval Richard Havelka ze Správy veřejného statku města Plzně. Prodávat se bude denně od 10 do 17 hodin včetně sobot a nedělí.

Správa veřejného statku města Plzně stromky pěstuje speciálně pro tuto příležitost na čtyřech hektarech plantáží pod elektrickým vedením. Lesníci ročně vybírají k prodeji z pěti až šesti tisíc stromků zhruba tisícovku těch nejlépe rostlých. "O stromky je velký zájem. Mnoho lidí mimo jiné přitahuje i fakt, že jsou od prvovýrobce a jsou pěstovány na majetku města Plzně,“ doplnil Richard Havelka.

Od příštího víkendu pak budou na stejném místě také ryby, které pochází z Drahotínského rybníka.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT