Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Cyklistka Zuzana Šmídová má za sebou další náročný závod

30.07.2012 13:15

Další závod ŠUAC ligy se v neděli 29. července konal na západě Čech. Na start závodu se v centru Mariánských Lázní postavila i Plzeňanka Zuzana Šmídová.

29072012036

Další závod ŠUAC ligy se v neděli 29. července konal na západě Čech. Na start závodu se v centru Mariánských Lázní postavila i Plzeňanka Zuzana Šmídová.

Závod z ŠUAC ligy registrovaných i neregistrovaných cyklistů a cyklistech pořádal cyklistický klub Sport Blažek.

Na start závod se postavily celkem čtyři ženy ze západu Čech, mezi muži se opět neztratily a v závodě byly vidět. "Nejlépe si vedla v kategorii registrovaných v ŠUAC Božena Kučerová z Domažlic, která vyhrála. V kategorii příchozích žen pak Katarina Hranainová jezdící ve Švýcarsku za profesionální ženský team Bigla závod s přehledem vyhrála. S odstupem několika minut dojela na druhém místě Lukešová a za ní opět s malým odstupem třetí Zuzana Šmídová z Plzně jezdící za Spartu Praha," uvedl Jan Šmíd.

"Závod to byl pěkný, ale opravdu těžký. Od startu muži nasadili opravdu vysoké tempo, jelo se průměrem 50 km/h a peloton se ještě pod brutálním stoupáním, které měřilo tři kilometr, natáhl," popisuje průběh závodu Zuzana Šmídová. "Měřil 79 km a ve stoupání jsme strávili 32 km, což je na tak krátkou trať opravdu hodně. Z vrcholu stoupání nás čekal obtížný technický sjezd plný zatáček. Vše ztížily ještě špatná silnice, bylo na ní spousty výmolů, a hlavně prudký déšť, který nás potkal vždy ve sjezdu."

Jezdcům se nevyhnuly pády . "Byly naštěstí jen dva, a to mezi muži. Jeden z nich ovšem upadl tak nešťastně, že si zlomil klíční kost a závod nedokončil. Druhý byl jen potlučen a odřen a mohl nakonec závod dokončit."

Zuzana Šmídová po závodě přiznala, že se jí dobře nejelo. "V sobotu jsem měla ještě 120 km dlouhý trénink a v kopcích jsem ho cítila. Sice jsem dojela, za mnou přijelo i dost mužů, ale moc dobrý pocit jsem ze svého výkonu neměla," řekla Šmídová a dodala: "Ráda se opět na tento závod vrátím a budu bojovat o ještě lepší umístnění než letos."

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství