QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Prostituce v Plzni stále "kvete". Na Domažlické napočítáte odpoledne i 7 prostitutek!

01.10.2013 18:16

QAP projel vyhlášenou "Domažlickou" za bílého dne a výsledky jsou šokující. Ve 14 hodin jsme napočítali čtyři prostitutky, o dvě hodiny později dokonce šest!

prostitutky

Prostituce zůstavá v Plzni téměř neřešitelným problémem. O tom by mohli vyprávět lidé z Nové Hospody a Zátiší. Dokonce ani policejním hlídkám se nedaří dostat "lehké dívky" z této oblíbené lokality pryč. Prostitutkám nevadí ani větší ruch u Borských polí, naopak u silnice stojí už v dopoledních hodinách. A pokuty? Ty je nechávají v naprostém klidu...

,,Za porušení vyhlášky města Plzně jí strážníci mohou uložit blokovou pokutu do výše 1000 korun."

,,Pokud strážníci na ženu, u které je podezření, že vykonává prostituci, narazí, neprve zkontrolují její totožnost a zjistí, jestli není na seznamu hledaných osob. Za porušení vyhlášky města Plzně jí mohou uložit blokovou pokutu do výše 1000 korun nebo případ předat ke správnímu řízení. Pokud žena porušuje vyhlášku opakovaně, můžeme podat návrh správnímu orgánu na možnost udělení zákazu pobytu," prozradila nám k sankcím mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová.

QAP projel Domažlickou třídu ke kruhovému objezdu u Makra a ve 14 hodin odpoledne tu postávaly tři prostitutky, o dvě hodiny později jich bylo dokonce sedm!

,,Taky si to nedovedeme vysvětlit. Hlavně, kde berou kšefty. Slušně řečeno krásou zrovna neoplývají. Hlavně to vysvětlujte dětem, když s nimi stojíte na trolejbusové zastávce U hřbitova a ona tam mává na řidiče a ještě vám kouří pod nos, o její "vůni" ani nemluvím. Protože hodně jezdím MHD, můžu dát ruku do ohně za to, že jich jsou tady desítky," prozradila nám Renata, která se nedávno odstěhovala z nedaleké Kreuzmannovy ulice v Zátiší.

Jak jsme se přesvědčili na vlastní oči, prostituce "kvete" také u silnice podél Škodovky v Tylově ulici a minimálně jednu prostitutku potkáte v podvečerních nebo večerních hodinách u zastávky proti I. bráně Škodovky u autobusového nádraží.

Prostituce ale zajišťuje příjem na Domažlické i mužům. ,,Ano, policisté nedávno udělili pokutu i muži. Sice vypadal jako žena, ale prokázal se občanským průkazem s mužským jménem. Strážníci ho znají, je to 24letý muž ze Slovenska," upřesnila QAPU mluvčí Městské policie Jana Pužmanová. Ta také přiznává, že dokázat osobám stojícím u silnice prostituci, nebývá úplně jednoduché. ,,Někdo čeká na trolejbus, další na kamarádku. Naopak v některých případech někdo rovnou přizná, jaké služby nabízí. Nicméně podle informací hlídek prostitutek na území Plzně ubylo," dodává Jana Pužmanová.

Jestli je to vyhláškou, kamerami na Domažlické třídě nebo prostě jen tím, že se "lehké dívky" přesunuly jinam, je otázkou.

FOTO:MP Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT