Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rádio FM Plus bylo na západě Čech fenoménem

01.08.2023 12:00

Rozhlasová stanice s názvem Rádio FM Plus začala vysílat z Plzně 29. listopadu 1991. První větu pronesl později legendární moderátor Jindřich Synáč. „Vážení posluchači, konečně jste se dočkali, od dnešního dne nás uslyšíte každý den. Začíná vysílat Rádio FM Plus!

FM Plus mohli lidé v Plzni slyšet ale už během květnových oslav v roce 1991. „Václavu Ježkovi, zakladateli rádia, se tehdy podařil doslova husarský kousek,“ vzpomíná na počátky vysílání Zbyněk Suchý, který dlouhá léta působil jako ředitel rádia FM Plus. „S ministrem kultury Milanem Uhde vyjednal povolení k mimořádnému vysílání během oslav osvobození. Byla udělena dočasná třídenní licence, vysílalo se na frekvenci 104,7,“ doplnil Zbyněk Suchý.

Teprve od listopadu 1991 bylo rádio slyšet na frekvenci 106,1, kterou tato rozhlasová stanice opravdu proslavila. Časem přidala ještě další frekvence po celém dnešním Plzeňském kraji a v části Středočeského kraje. Na západě Čech nebylo tehdy poslouchanější rádio. Rádio se profilovalo jako stanice pro lidi, vysílalo nejen do té doby potlačovanou zahraniční muziku, ale přinášelo lidem spousty informací. „Ztracení psi, nabídky práce, měli jsme úžasnou poslechovost večer při Radioinzerci, kterou moderoval Jindra Synáč a lidé ji poslouchali jako zábavný pořad. Fenomenální byly Hravé soboty, naše oslavy narozenin Bláznivé noci v kulturáku i Korzárky, které jezdily v Corsách a rozdávaly všude dárky. Každý znal ptáka Pohodáře, kterého jsme měli v logu. Bylo to opravdu rádio pro lidi,“ vzpomíná dále Zbyněk Suchý.

Rádio rozdávalo tisíce samolepek i reklamních dárků. „Těch samolepek jsem měl stovky, všude jsem je měl nalepené. Hrdě jsem nosil i radiová trička, která jsem vyhrál v Hravé sobotě. Měl jsem dvě černé s ptákem Pohodářem a jedno bílé s velkým logem,“ vzpomíná jeden z tehdejších posluchačů.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT