Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu! Hoří v Hrádku u Rokycan

09.05.2024 15:12     09.05.2024 15:45

Několik hasičských jednotek zasahuje u požáru průmyslového objektu v Hrádku u Rokycan. Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu!

hasiči_COBRA_HZSPK1

V Hrádku u Rokycan hoří střecha průmyslového objektu. "V této chvíli je požár rozsahu 10 x 15 metrů a šíří se sendvičovou konstrukcí střechy," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar s tím, že poplach bych vyhlášen 14 jednotkám hasičů.

Z hořícího objektu bylo evakuováno 61 osob, zatím není informace o zranění osob.

Hasiči nasadili při boji s požárem COBRU. "Zařízení CCS COBRA umí řezat otvory jakékoli velikosti ve střechách, stěnách a dveřích budov. Ventiluje tím žár a kouř a současně se při řezání vodní mlha mění na páru. Prostor kolem ohně se tak ochlazuje, zároveň je spotřebováván kyslík a dochází k tlumení ohně. Celý zasažený prostor je poté přístupný pro zasahující hasiče, kteří nemusí bojovat se sálavým teplem, žárem a kouřem," uvedli hasiči při boji s požárem na jiném místě.

AKTUALIZACE:

Hasiči oznámili v 15:40 hodin, že se požár podařilo lokalizovat. "Halu jsme odvětrali a budeme redukovat počet jednotek," doplnil Poncar.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT