Indiáni berou po bitvě se Spartou jenom bod. O vítězi rozhodlo prodloužení

21.09.2018 20:26     21.09.2018 21:44

Škodovka se podruhé v nové sezoně představila na domácím ledě. I když byla lepším týmem, Spartě podlehla 2:3.

Plzeň -Sparta

Sparta ukončila vítězstvím 3:2 sérii pěti porážek s indiány. Škodovka sice soupeře přestřílela, ale o vítězi rozhodly dvě využité přesilovky a trefa beka Košťálka v prodloužení.

Skóre otevřel v závěru první třetiny domácí  Eberle, který si tak připsal první trefu v novém působišti.

Druhou dvacetiminutovku začali lépe hosté, ve 27. minutě vyrovnal Kudrna na 1:1, ale pak opět převzali iniciativu domácí. Ti si vytvořili několik šancí, ale skóre se neměnilo.

V závěrečné části zvýšili sparťané vedení ve 44. minutě díky Jarůškově trefě na 1:2, vzápěti ale vyrovnal domácí Allen. Samostatné úniky plzeňských hráčů Kantnera a Indráka pak zlikvidoval gólman Machovský.

O vítězi nakonec rozhodla v prodloužení v 64. minutě střela Košťálka při Gulašově vyloučení.

 "Byli jsme lepším týmem , to si troufám říct, bohužel ale bereme nakonec jen bod. Předvedli jsme dopředu i dozadu aktivní hru, zlepšujeme se. Udělali jsme pár chyb, soupeř je hned potrestal. Rychle jsme vyrovnali, čehož si velmi cením, ale poté jsme po velkém tlaku nedokázali dát další gól, hodně toho zblokovali a gólman pochytal. Chtěl bych hráčům poděkovat, že nic nevzdali a zápas odmakali, bojovali až do konce. V prodloužení sehrála Sparta přesilovku dobře, to se špatně brání. Chybělo nám i trochu štěstí, které se k nám mohlo obrátit. Máme jen bod, ale jdeme dál,“ okomentoval zápas trenér Plzně Ladislav Čihák.

HC Škoda PlzeňFrodl (Milčakov) – J. Kindl (A), Čerešňák, Allen, L. Kaňák, Pulpán, Vráblík – Kantner, Nedorost, Gulaš (C) – Stach, Kratěna, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Preisinger.

HC Sparta PrahaMachovský (Honzík) – Piskáček (A), Delisle, Gregorc, Košťálek, Blain, Kalina, Tomáš Dvořák – Beran, Sill, Černoch – Říčka, P. Vrána (C), Jarůšek – Buchtele, Pech (A), Forman – Smejkal, Klimek, Kudrna.

FOTO: hcplzen.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24