Hokejisté znovu v rolích učitelů! Projekt "Trénuj jako indián" pokačuje - FOTKY

24.10.2018 14:03

Hokejoví indiáni opět míří za katedry v učebnách středních i základních škol v Plzni. Projekt "Trénuj jako indin" se po úspěchu z minulého školního roku zase vrací...

foto_HC Škoda Plzeň (1)
foto_HC Škoda Plzeň (1)foto_HC Škoda Plzeň (2)foto_HC Škoda Plzeň (3)foto_HC Škoda Plzeň (4)foto_HC Škoda Plzeň (5)foto_HC Škoda Plzeň (6)foto_HC Škoda Plzeň (7)foto_HC Škoda Plzeň (8)

Projekt "Trénuj jako indián" rozjel klub HC Škoda Plzeň spolu se základními a středními školami v Plzni v minulé sezóně. Vybraní hokejisté se postupně představili v rolích učitelů tělocviku nebo angličtiny. Po úspěšném premiérovém ročníku se v novém školním roce projekt opět vrací k životu.

V tomto týdnu zavítala dvojice indiánů na Střední průmyslovou školu elektrotechnickou v Plzni. Za katedru se v hodině angličtiny postavil Nick Jones, který už je v roli učitele v podstatě ostříleným mazákem vzhledem ke svým zkušenostem z minulého školního roku. Premiéru si ovšem odbyl americký obránce z Chicaga 28letý Conor Allen.

Jako tradičně se hokejisté studentům představili, rozpovídali se o svých rodinách o místech, odkud pochází i o samotném hokeji. "Je hodně zajímavé slyšet, jak žijí v běžném životě profesionální sportovci a také slyšet tu krásnou americkou angličtinu,“ prozradili na konci hodiny studenti.

S účastí hokejistů v hodinách jsou spokojení i sami pedagogové. "Skvělý projekt klubu, jazykově i kulturně je to pro studenty ohromně zajímavé. Slyšet od rodilého mluvčího tu krásnou americkou angličtinu, jak slovní zásobu, tak výslovnost. To se studentům jen tak nepodaří. Jsme moc rádi, že jsou američtí hokejisté na naší škole a budeme rádi i za další hodiny, které bychom mohli pojmout tématicky, například o rozdílech české a americké kultury, nebo třeba téma k vánočním svátkům,“ prozradila lektorka angličtiny Gabriela Hejplíková.

FOTO: HC Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24