Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Koncert k poctě sv. Jana Nepomuckého, vystoupí Eva Urbanová s orchestrem

25.05.2021 12:40

V Nepomuku oslavují výročí 300 let od blahořečení sv. Jana Nepomuckého. Eva Urbanová: OPEN AIR NEPOMUK – to je název největšího koncertu svatojánského výročí.

urbanová koncert

Hvězdná operní diva Eva Urbanová s hosty a nejkrásnější písně z české opery a duchovní skladby...to je největší koncert svatojánského výročí. Uskuteční se v Nepomuku 30. května od 17 hodin. Na koncert se dostanou diváci podle povolené kapacity a aktuálních protiepidemiologických opatření. Prodej vstupenek na koncert byl již zastaven, lidé ho ale budou mít šanci vidět na ČT art.

logo_PK_cz

Od blahořečení sv. Jana Nepomuckého uplynulo už 300 let. Letošní oslavy konané v Nepomuku, rodišti českého světce známého po celém světě, jsou největší událostí v novodobé historii města. Koncert Evy Urbanové má být jednou z největších událostí svatojánských oslav.

Eva Urbanová měla být na startu své kariéry jedním z pilířů nepomuckých událostí u příležitosti výročí 600 let od umučení sv. Jana Nepomuckého v roce 1993. Byly vytištěny plakáty, ale samotný koncert sopranistky se nakonec uskutečnit nemohl. „Božská Eva“, jak se dnes po vzoru Emy Destinnové přezdívá hvězdné operní pěvkyni, vyrazila na přední světové scény, obdivovali ji diváci milánské La Scaly i Metropolitní opery v New Yorku, a na plánovaný koncert v Nepomuku se během let zcela zapomnělo.

Ale obyvatelé Nepomucka nezapomněli na „svou Evu“. Během její dosavadní kariéry ji pravidelně podporovali na různých scénách a kupovali si všechny její desky. S nadějí, že jednou zažijí Evu na velkém nepomuckém koncertu. Čekali téměř tři desetiletí, než tento sen ožil u příležitosti 300 let od blahořečení sv. Jana Nepomuckého.

Eva Urbanová se představí v samém srdci města, na největším pódiu, které na hlavním náměstí kdy stálo. Doprovázet ji při tom bude zhruba 50 muzikantů orchestru Národního divadla. Svou účast zároveň přislíbilo několik vzácných osobností i kolegů – umělců. Vždyť půjde nejen o koncert k poctě sv. Jana Nepomuckého, ale i o dokončený list, který zůstal rozepsán na začátku její slavné kariéry…

Podle pořadatelů je v současnosti je prodej vstupenek zastaven. Diváci, kteří mají vstupenky zakoupené, se budou moci akce zúčastnit, a dostanou tak výjimečnou šanci „být u toho“.

Koncert bude vysílán dne 30. května 2021 od 20:15 hodin na ČT art.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT