QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hotovo! Město schválilo spojení Plzeňské teplárenské s Křetínského holdingem

24.05.2018 19:13

Zastupitelstvo odsouhlasilo dlouho diskutovanou fúzi. Město si v novém podniku udrží většinu, EPH Křetínského bude mít 35 procent.

DSC03923

Fúze Plzeňské teplárenské s EPH Daniela Křetínského je schválená. Spojení ve čtvrtek odsouhlasilo zastupitelstvo města. To bude mít 65 %, EPH 35 % společnosti. Pod společný podnik bude patřit i spalovna v Chotíkově a také Plzeňská energetika, která zásobuje teplem Skvrňany a Borská pole.

Pro spojení hlasovala nakonec drtivá většina zastupitelů. Proti se postavila KDU - ČSL, komunisté a také někteří členové ČSSD a OPAT.

Naopak pro byla například i opoziční TOP 09. Podle ní bude mít nové spojení výhodu například v lepší možnosti modernizovat zastaralé kotle a bude mít lepší postavení na trhu. "Společný podnik bude také schopný lépe reagovat na vývoj na energetickém trhu, který se poměrně rychle mění. Spojení s EPH Plzni umožní obchodovat za lepší ceny, které představitelé holdingu díky jeho velikosti dokáží vyjednat. Předpokládám, že po fúzi se staneme nejlevnějším poskytovatelem tepla na českém trhu,“ říká zastupitel za TOP 09 a člen dozorčí rady Plzeňské teplárenské Ondřej Ženíšek.

Nově vzniklý podnik by měl fungovat ještě během letošního roku.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24