Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Teplé dny lákají k osvěžení. Vyhledávané Hracholusky jsou ale plné sinic

11.09.2023 14:27

Ve středu by se dle meteorologů mělo začít ochlazovat, čekají nás tak možná poslední parné letní dny. Milovníci vodních hrátek by se ale měli vyhnout Hracholuskám, voda je plná sinic.

¨hracholusky (9)

Hracholusky jsou dle Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje plné sinic, a to jak v lokalitě na Hrázi, tak na Radosti. Dle posledního měření je na Hracholuskách zhoršená jakost vody.

„Voda pro uživatele představuje mírné zdravotní riziko. Koupání a provozování vodních sportů nelze doporučit dětem, těhotným ženám, ani osobám trpícím alergiemi a osobám s oslabeným imunitním systémem,“ uvádí Krajská hygienická stanice Plzeňského kraje.

V Plzni se můžete jít bezpečně osvěžit na Bolevecké rybníky. Nevhodná voda ke koupání je i na jezírku Košutka, jezírko ve Škodalandu je již uzavřené - psali jsme ZDE.

Zhoršená kvalita vody je v Biotopu Blovice i v Biotopu Kotynce v Dobřanech. To samé platí pro domažlický Babylon.

Vykoupat se bezpečně můžete na Tachovsku. V Plané na přírodním koupališti je voda vhodná ke koupání, otevřeno by mělo být do 15. září. Voda je stále kvalitní i v Tachově na letním koupališti.

Na Klatovsku můžete vyrazit do Strážova, i tam je voda dle KHS vhodná ke koupání.

Městské koupaliště Rokycany oficiálně ukončilo letošní sezonu v neděli 3. září. Tam se lidé mohou osvěžit v plaveckém bazénu, který je po odstávce otevřen.

Foto ilustrační QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT