Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Na plzeňském náměstí a v celém kraji se zpívaly koledy, přišlo 8710 lidí

12.12.2012 18:02

Poslechnout si hudební program, zazpívat si vánoční písničky a koledy a zahřát se přitom svařákem přišli Plzeňané na náměstí Republiky ve středu 12. prosince.

IMG_0004

Ve středu 12. prosince se řada Plzeňanů při své procházce po vánočních trzích v centru města zastavila zahřát se na náměstí Republiky svařákem a zazpívat si vánoční písně a koledy. Ke zpívání koled se připojila ale i další západočeská města, nakonec přišlo 8710 lidí a rekord tak padl. Jen v Plzni zpívalo 3332 lidí. Další velká účast byla v Přešticích, kde zpívalo přes tisíc lidí. 

Vánoční koledy jsou v době adventu slyšet všude, z rádií, z obchodů, ale není nad to se stát součástí živého sboru, který společně vánoční koledy zazpívá. To si Plzeňané vyzkoušeli na plzeňském náměstí, protože právě Plzeň se stala jedním ze třinácti českých měst, která se spojila, aby utvořila jeden obrovský pěvecký sbor.

Od 15.00 hodin vystoupila na náměstí dětská kapela Jen Tak. Kapelu tvoří Tomáš Kozák (kytara, banjo, zpěv, dudy), jeho sestra Kateřina (zpěv, flétny, basová kytara, foukací harmonika, perkuse), Kateřina Keplová (zpěv, housle) a Majda Šmídová (zpěv, flétna). Vedle písní o Plzni, o jejích krásách i strašidlech, nechyběly ani vánoční písně.

"No jsou šikovní, hlavně ten klučina s kytarou, písničky jsou veselé a hodí se do předvánoční atmosféry," komentovala vystoupení kapely paní Martina z Plzně.

Jen Tak vystřídali Mini Andílci a pěvecký sbor Andílci a Vavřínek. Od 16.30 hodin byl připraven křest CD S písničkou do pohádky a filmu, zazpívalo také trio Sweet Angeles.

Po páté hodině se křtila kniha Přehršle pohádek a pověstí z Čech, Moravy a Slezska. Čtvrtá pohádková knížka tvůrčího tandemu Markéta Čekanová - Zdeněk Zajíček a ilustrátora VHRSTI zavádí malé i velké čtenáře do různých měst, městeček a obcí celé republiky. S Albrechtem z Valdštejna prožijí jeho poslední noc. S čertem se dostanou do bitvy u Hradce Králové. Prožijí i velkou bitvu o starou kouzelnickou školu v Budči.

"Vánoce mám ráda a vánoční trhy taky, chodím sem na medovinu. Na zpívání jsem jít neplánovala, nějak mi uniklo, že je, ale chvilku se zdržím…tedy pokusím se vydržet v té zimě," prozradila paní Kamila z Plzně, která na trhy přišla se svou kamarádkou Jiřinou.

Sbor při ZČU pod vedením pana Vimra představil Novou českou píseň a v 18.00 hodin utvořili návštěvníci náměstí zpívající sbor a prostřednictvím koled spojily své hlasy v jeden.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství