Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Námraza téměř zastavila trolejbusy v Plzni

07.04.2015 5:41     07.04.2015 8:47

Cestující MHD v Plzni museli v úterý hned ráno počítat s velkými komplikacemi. Zpoždění až 50 minut nabíraly trolejbusy kvůli námraze na trolejích. Situace se dostala do normálu až po několika hodinách!

trolejbus

Počasí nadělalo v úterý ráno pořádné problémy v plzeňské MHD. S velkými problémy museli počítat hlavně cestující trolejbusy. V časných ranních hodinách způsobila námraza na trolejích zpoždění prakticky na všech trolejbusových linkách. Nejhorší situace byla na linkách 12, 13, 10 a 11.

Prakticky od prvních ranních spojů na trolejbusových linkách docházelo v Plzni ke zpoždění. Za vším stála námraza na trolejích. Zpoždění tak nabraly trolejbusy v podstatě na všech linkách. Největší problémy se týkaly oblasti Božkova a Lobez.

"Nejvíc se to dotklo linek číslo 12, 13, 10 a 11. Na některých linkách bylo zpoždění i víc jak půl hodiny. Od 7 hodin jsme postupně srovnávalli časy," řekl QAPu dispečer PMDP krátce po půl deváté.

Některé spoje nabraly dokonce až padesátiminutové zpoždění. Jako prvotní opatření dopravní podniky zvolily nasazení vozů s motory a nejsou závislé na elektrice. Do normálu se situace dostala postupně až krátce před tři čtvrtě na devět, tedy po skoro čtyřech hodinách. 

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství