QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Juniorfest je v plném proudu. Kromě filmů nabízí i další program

14.11.2016 10:21

Oblíbený festival filmů pro děti a mládež vstoupil do svého 9. ročníku. Až do čtvrtka čeká na návštěvníky bohatý program. Čtěte podrobnosti!

juniorfest-8-rocnik-2015-028

Filmový festival Juniorfest jako tradičně v kraji spojuje na několik dnů Plzeň, Horšovský Týn, Domažlice, Dobřany a Přeštice. Až do čtvrtka 17. listopadu se návštěvníci mohou těšit na celou řadu filmů a projektů pro náctileté i menší diváky.

Kromě filmů nabízí festival i doprovodný program. V Dobřanech proběhne například už v pondělí 14. listopadu od pravého poledne přímo na náměstí den s Českou televizí. Na akci je vstupné zdarma. V Kině Káčko je na programu od 14 hodin Loutkoherecká revue Na kouzelném paloučku. Horšovský Týn nabízí i letos tradiční soutěž Pevnost Týn. Návštěvníci se nicméně mohou těšit například i na besedy o tvorbě filmu. Na to, jak se vytváří speciální masky, se mohou těšit například už v úterý 15. listopadu ve festivalové kavárně v Dobřanech od 13 hodin, následně pak od 16 hodin v Přešticích Sálu KKC. Podrobnosti k doprovodnému programu najdete zde.

V Plzni se v letošním roce poprvé do festivalu zapojilo také DEPO2015. I tady už se objevily známé osobnosti. O víkendu, kdy proběhl Den s Českou televizí, dorazil například herec Lukáš Langmajer. Ústředním motivem samozřejmě zůstávají filmy. Ty se promítají hned v několika kinosálech ve všech pěti festivalových městech. Kompletní program najdete zde.

Vyvrcholením festivalu pak bude slavnostní galavečer 16.listopadu, kde se budou udílet také festivalové ceny. Ten proběhne v Domažlicích od 19 hodin v kině Čakan. V Plzni se pak o pomyslnou slavnostní tečku postará exkluzivní předpremiéra pohádky Anděl Páně 2, která proběhne 16. listopadu v multikině CineStar v Plzni od 18 hodin.

FOTO: Juniorfest - ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24