Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Zloděj vzal útokem solární elektrárnu v Líních! Škoda je půl milionu

24.09.2016 16:38

Zatím neznámý zloděj nebo zloději doslova rozkradli solární elektrárnu v Líních u Plzně, škody se vyšplhaly poměrně vysoko. Policie pachatele stále hledá.

Kontroly v Borském parku sílí.

K vloupání do areálu v Líních u Plzně došlo v tomto týdnu. Zloději se zaměřili výhradně na solární panely elektrárny. Nakonec jich zmizely přes dvě stovky.

"Policisté přijali oznámení o krádeži fotovoltaických panelů v obci Líně. Pachatel v přesně nezjištěné době ze středy na čtvrtek násilně překonal oplocení rozlehlého areálu. Zde se mu podařilo najít klíč, kterým odemkl plechovou boudu, a odnesl z ní 73 kusů fotovoltaických panelů," potvrdila mluvčí policie Markéta Fialová s tím, že zloděj odmontoval i dalších 125 panelů i s nosiči.

Škody jsou poměrně vysoké. "Poškozené společnosti způsobil zatím neznámý pachatel škodu za  více jak 500 000 korun. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a po pachateli intenzivně pátrají," dodává policejní mluvčí.

Na solární elektrárny se zloději v regionu zaměřovali už v minulosti. Například na podzim roku 2014 policie evidovala hned dva případy, kdy se vždy škody vyšplhaly na zhruba milion. V jednom z nich zmizely panely z elektrárny na Tachovsku, ve druhém případě šlo o severní Plzeňsko. Ve stejné době se navíc ztrácely solární panely i ze soukromých rodinných domů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství