QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kam vyrazit o posledním květnovém víkendu? Přinášíme tipy

24.05.2018 14:52

Kde se odreagovat a pobavit o víkendu 26. a 27. května? Vyberte si z naší široké nabídky tipů v Plzni a Plzeňském kraji pro poslední květnový víkend...

FOTO_QAP_CZ

Sobota 26. května

Tradiční farmářské trhy můžete navštívit od 08:00 hodin na náměstí Republiky v Plzni.

Ve 13:00 hodin začínají Prohlídky historického centra města Plzně.

20 let OIQUELLU: Oi Punk Party a poslední koncert na Velkém sále startuje už v 16 hodin v Šeříkovce.

Operu O Rusalce můžete vidět v 17:00 hodin v Novém divadle na malé scéně.

VEČERNÍ TEMATICKÉ PROHLÍDKY MĚSTA PLZNĚ na téma Báje a pověsti plzeňské probíhají od 18 hodin a Prvorepubliková Plzeň v časech 18 a 19:30 hodin. Více v článku zde.

Velké divadlo v Plzni uvede od 19 hodin muzikál Šumař na střeše a ve stejný čas se hraje v Novém divadle činohra Sluha dvou pánů.
Divadelní soubor Klenba představí od 19 hodin Improshow v Divadle Dialog.

Kapely INNERSPHERE, ANIME TORMENT a LAID TO WASTE vystoupí od 19:30 hodin v Divadle pod lampou.
Nenechte si ujít Galavečer k mezinárodní taneční soutěži MUSA - María Marín & Irene Álvarez v Měšťanské besedě od 20 hodin.
Na Zámku v Křimicích to žije divadlem! Od 20 hodin je k vidění rozverná komedie TO JSTE TU SPRÁVNĚ! v podání Divadelního spolku Jezírko.

Nature Sound Underground vs. Back To The Legends w/ SYSTEMATIC zazní v plzeňském klubu Buena Vista Club od 21 hodin.

Hrad Velhartice na Sušicku zve na kulturu - Jan Hrubý a jeho kapela Kukulín - legendární kapela, jejíž tvorba je inspirována skotskou a irskou tradiční hudbou, ale taky folklórem Balkánu, hudbou barokní i rockovou a v neposlední řadě fantazijním světem J.R.R.Tolkiena. Začátek koncertu je ve 20:00 hodin, venkovní areál hradu bude pro návštěvníky přístupný od 18:00 hodin. Vstupné:  250 Kč.

Hrad Rabí na Klatovsku zve na tradiční akci RABIJÁDA aneb Dětský den hradě Rabí (9:00 - 16:00). Již 17. ročník dětského dne na hradě Rabí, plného soutěží a odvážných disciplín. Heslem letošního roku je Pojďte, pane, budeme si hrát. Na menší medvíďata i větší medvědy čekají různá dobrodružství: zapojí svůj ostrovtip, vyzkouší si své dovednosti a předvedou i různé kejkle. Akce se koná za každého počasí. Běžné (komentované) prohlídky hradu se v tento den nekonají.

Zámek Chudenice - Muzeum J. Dobrovského - Hudebně-literární večer s Karlem Voříškem a skupinou MYMO. V rámci akce Festivalu muzejních nocí 2018 se otevře Muzeum Josefa Dobrovského v Chudenicích od 18 do 20 hodin. Během programu budou přístupné prostory muzejní expozice, včetně výstavy 777 kouzelných medvídků. V hlavním programu, který odstartuje v 17 hodin bude připraven Hudebně-literární večer, ve kterém vystoupí televizní moderátor Karel Voříšek se svou poezií a hudební seskupení MYMO s vlastní tvorbou.

Lucky Day vol. 1 - První ročník závodu Lucky Day vol. 1. na Letišti ve Lhotě u Dobřan. Na srazu jsou vítány všechny značky aut, začátek závodu bude v 9:00. Můžete se těšit na závody ve sprintu v různých kategoriích, závěr dne bude zakončen vystoupením kapely Brufen.

 

Neděle 27. května

Nová sousedská procházka s názvem Architektura Roudné - Paměť míst s průvodcem Petrem Klímou se zahajuje v 10 hodin od nároží ulic Na Roudné, Pod Všemi svatými a U sv. Rocha v Plzni.

Sousedská procházka: Petrohrad II. začne v 10:00 hodin u Zastávky tram č. 1 a 2 na Mikulášském náměstí.

Na muzikál Zvonokosy můžete zajít do Velkého divadla ve 14:00 hodin.
Prozkoumejte vilovou čtvrť na sousedské procházce Bezovka - Místo s hvězdou v srdci od 14 hodin, sraz je před kostelem Mistra J. Husa, Němejcova 2 v Plzni.

Jak vypadala Plzeň v roce 1348? Uvidíte na nové sousedské procházce předhusitskou Plzní ve 14 hodin u Západočeského muzea v Plzni.

Zajděte na komedii VRAŽDY A NĚŽNOSTI aneb Antonín Procházka podruhé do Divadla Pluto ve 14:30 hodin.

Divadelní představení pro nejmenší s názvem O kohoutkovi a slepičce uvede Měšťanská beseda ve 14:30 a 16:00 hodin.

V Novém divadle se hraje od 19:00 hodin činohra Počestné paní plzeňské aneb Mistr ostrého meče a na malé scéně ve stejný čas je k vidění původní český muzikál Marilyn (Překrásné děcko).

Koncert Kateřina Ghannudi & Ilaria Fantin v rámci festivalu BAROQUE SEMPER 2018 si můžete poslechnout na Státním zámku Nebílovy.

Hrad Švihov na Klatovsku - Promítání šumavské pohádky O kouzelném jablku na hradě Švihov, začátek 15:00

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT