QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kauza pokácené májky pokračuje! Policie hledá majitele čepice - FOTKY

12.05.2017 14:39

Dokonce i vězení hrozí tomu, kdo pokácel májku v obci Třebnice 1. května nad ránem. Májka totiž poškodila telefonní vedení. Policie na místě činu našla čepici a nyní shání jejího majitele.

Policejní dohru mají letošní oslavy májky v obci Třebnice na Domažlicku. "Záškodnická" tradice se totiž bymkla kontrole a pokácení májky mělo poměrně dalekosáhlé následky. Celý případ, který se odehrál 1. května v časných ranních hodinách, stále vyšetřuje policie.

"Dosud neznámý pachatel 04:45 hodin v Třebnicích na návsi před bývalou hasičskou zbrojnicí pomocí donesené motorové řetězové pily přeřízl májku. Neučinil však taková opatření, která by zabránila předpokládanému neřízenému pádu májky. Májka tak dopadla na telekomunikační kabel, čímž došlo ke zlomení dřevěného sloupu telekomunikačního vedení a ohrožení provozu tohoto telekomunikačního zařízení," připomíná mluvčí policie Dagmar Brožová.

Pachateli teď hrozí až rok vězení. Policisté po něm ale zatím pátrají bez výsledku. V rukou nicméně mají nejspíš hodně důležitý důkaz. "Při ohledání místa činu byla nalezena barevná proužkovaná čepice. Policisté hledají majitele tohoto oděvního doplňku, jeho svědectví by mohlo přinést výrazný posun při objasňování této trestné činnosti a odhalení pachatele," dodává mluvčí policie.

Svědci, kteří by čepici poznal, se mohou obrátit přímo na kriminalisty Služby kriminální policie a vyšetřování Domažlice na telefonní číslo 974 331 517, v případě nepřítomnosti je možno zanechat vzkaz na záznamníku, nebo své informace sdělit na linku 158. 

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24