Britové letos zatím vypili přes 2 miliony plzeňských piv

23.07.2010 13:27

Plzeňské pivo slaví velký úspěch ve Velké Británii. Zájem o pivo Pilsner Urquell tu značně vzrostl, a to rovnou od 20 %. Plzeňský pivovar totiž také podporuje nejprestižnější golfový turnaj světa The Open Championship.

Více než dva a čtvrt milionu piv Pilsner Urquell se letos zatím prodalo ve Velké Británii. Zájem Britů o pivo s Plzně roste i díky partnerství pivovaru s nejprestižnějším golfovým turnajem světa The Open Championship.

Meziročně stoupl prodej piva Pilsner Urquell o 20 %. "Pokud se tento trend udrží, dostane se Británie mezi pět nejvýznamnějších exportních trhů pro Pilsner Urquell," řekla manažer značky Karel Kraus s tím, že k nejvýznamnějším marketingovým aktivitám Pilsner Urquell v Británii patří spojení s golfem. "S The Open Championship se spojujeme od roku 2009 a smlouvu jsme uzavřeli až do roku 2013. Je to jeden z nejvýznamnějších golfových turnajů vůbec, je to jako Wimbledon v tenise nebo finále Ligy mistrů ve fotbale. Je pro nás ctí, že došlo ke spojení dvou legend. The Championship, který letos oslavil 150 let svého trvání, a piva Pilsner Urquell, které dělá radost svým příznivcům již téměř 170 let," dodal Kraus.

Na turnaj The Open Championship ročně zavítá víc než 200 tisíc návštěvníků a přes 500 milionů jej sleduje na televizních obrazovkách. "Letos se na něm vypilo 70 tisíc pint plzeňského piva," poznamenal Kraus

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT