QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kilometrovkou v Plzni se opět poběží "po šesti"

06.10.2017 7:59

Kilometrovka mezi Kalikovským mlýnem a zoo bude v tomto týdnu znovu patřit tradiční akci pro sportovně založené pejskaře. Chystá se další "Běh po šesti".

DSC_3203

Rekreační běh Kilometrovkou páníčků s jejich čtyřnohými miláčky se koná vždy na začátku října a je jakýmsi zakončením série akcí v rámci Hravého podzimu v Zoologické a botanické zahradě města Plzně. Letos se poběží v sobotu 7. října.

"Registrace účastníků na začátku aleje u Kalikovského mlýna začne ve 13 hodin a bude ukončena ve 14 hodin. První dvojice vyběhnou na trať ve 13:30. Každý z účastníků musí předložit platný očkovací průkaz, startovným je sáček piškotů pro pejsky v psím útulku," říká za organizátory František Hykeš z plzeňské zoo.

Vítáni jsou všichni soutěživí páníčkové a jejich čtyřnozí miláčci bez rozdílu plemene, stáří i vzrůstu. "Stejně jako v předešlých letech je i tentokráte připraven pro všechny účastníky běhu zajímavý a pestrý doprovodný program u budovy ředitelství zoologické a botanické zahrady. Hlavní roli v něm budou hrát opět psi a jejich dovednosti. Běh po šesti Kilometrovkou je každoroční symbolickou satisfakcí za to, že do Zoologické a botanické zahrady města Plzně  mají psi z veterinárních a bezpečnostních důvodů vstup zakázán," dodává František Hykeš.

Hlavními pořadateli Běhu po šesti Kilometrovkopu jsou Sdružení přátel Zoologické a botanické zahrady města Plzně IRIS a RPVET Plzeň.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24