QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Konec března by měl přinést už i slunečnou oblohu

23.03.2017 7:01

Podle nových týdenních výhledů meteorologů bude závěr března ve znamení spíš polojasné oblohy. Slunečné počasí by se mělo vrátit už o víkendu.

První jarní den lákal ven. Na mnoha místech padly teplotní rekordy.

Nová týdenní předpověď ČHMÚ sice neslibuje závratné oteplení, nicméně těšit se můžeme po čase opět i na polojasnou oblohu.

Ve čtvrtek bude ještě zataženo až oblačno, ojediněle se objeví déšť nebo přeháňky a teploty se dostanou mezi 9 a 13 stupňů. V pátek bude sice zpočátku také zataženo s přeháňkami, postupně už by ale mělo oblačnosti ubývat a mělo by být i polojasno. Teploty v noci klesnou mezi 6 až 2 stupně, přes den vystoupí mezi 10 až 14.

V sobotu nás čeká většinou polojasno, ráno se mohou vyskytnout ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 4 stupně až 0, odpolední budou mezi 10 až 14.

Neděle přinese opět polojasnou oblohu postupně by ale mělo mraků přibývat a dorazit by mohly i přeháňky, které budou od středních poloh sněhové. V noci naměříme +3 až -1 stupeň, přes den pak 7 až 11.

V pondělí už by ale mělo být zase polojasno až skoro jasno. Jen ráno se budou objevovat ojediněle mlhy. Noční teploty budou mezi +1 až -3 stupni, denní mezi 8 až 12.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Polojasno až skoro jasno, ojediněle mlhy. Během období přechodně oblačno a ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty +3 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 16 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24