QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kontroly na silnicích nekončí! Policie se zaměřila na rychlost v Plzni

26.10.2016 11:31

Policie pokračuje v avizovaných přísných kontrolách. V dohledu na silnicích v regionu přitvrdila po nedávných tragických nehodách. Tentokrát byli v terénu policisté v Plzni.

Policejní kontroly znovu obsadily silnice.

Policisté v Plzni se tentokrát zaměřili přímo na dodržování povolené rychlosti. Ze všech přestupků byla právě rychlost opět největším problémem. V síti kontrol dokonce skončil i skutečný pirát silnic.

Krom rychlosti policie kontrolovala i další záležitosti. "Dohlíželi i na dodržování ostatních platných ustanovení silničního zákona, pátrali po hledaných a pohřešovaných osobách, odcizených vozidlech a kolech. Během dvě a půl hodiny trvajícího opatření zkontrolovali desítky vozidel. Nejčastěji se řidiči dopouštěli právě přestupku spočívajícím v překročení rychlosti," potvrdila mluvčí policie Hana Štefflová.

Mezi pokutovanými přestupky bylo ale také telefonování za jízdy, špatný technický stav auta a další záležitosti. V síti kontrol skončil ale také řidič, který prosvištěl Plzní takovou rychlostí, že pokuta nestačila. "Jeden z řidičů jel obcí tak rychle, že porušení zákona nebylo možno vyřešit uložením blokové pokuty, ale případ by oznámen věcně a místně příslušnému správnímu orgánu k vyřešení," dodává policejní mluvčí.

Policie v posledních týdnech v regionu rozjela doslova sérii kontrol a preventivních akcí. Řada z nich se přitom zaměřuje mimo řidičů i na chodce a cyklisty. Důvodem byl nárůst počtu vážných i tragických nehod na přelomu září a října. Většinou se jednalo o osoby, které neměly reflexní prvky.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24