Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Sofronka chystá Den lesa. Milovníky přírody čeká mimořádná exkurze

14.05.2017 15:30

Plzeňské arboretum nabídne program pro školáky i veřejnost. Zájemci si prohlédnou zajímavé druhy borovic, včelí úly i zookoutek s daňky.

Sofronka děti

Jedna z největších sbírek borovic v Evropě a Asii zve obdivovatele přírody ve čtvrtek 18. května na mimořádnou akci. Prohlídka pro veřejnost proběhne od 15.30 do 17 hodin, dopoledne bude patřit plzeňským školákům.

"Účastníci exkurze si budou moci prohlédnout zajímavé druhy borovic a jejich šišky, různé okrasné dřeviny, prosklené včelí úly včetně modelu původního úlu z dutého stromu, takzvaný klát. Určitě je potěší i zoo koutek s daňky včetně výstavky shozených daňčích parohů. Mohou se projít po povalovém chodníku přes mokřad u rybníčka Rozkopaný nebo po molu s haltýřem u rybníčka Vydymáček,“ uvádí šéf arboreta Jan Kaňák s tím, že haltýř je dočasná sádka, do níž je možné umístit různé druhy ryb a při výuce je vylovit a názorně  ukazovat.

V Sofronce roste 37  druhů borovic z celého světa, z nichž některé nejsou jinde u nás k vidění. Nejstarší strom, borovice lesní, má 270 let. V areálu o rozloze 22 hektarů je vybudována naučná stezka o borovicích a o včelách a včelařství.

Den lesa na Sofronce se koná u příležitosti  celorepublikové akce Den fascinace rostlinami.

FOTO: www.plzen.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství