Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sportmanie 2024 představí dětem tradiční i netradiční sporty. Na co se můžete těšit?

13.06.2024 14:19

Děti si během Sportmanie mohou vyzkoušet na vlastní kůži nejrůznější druhy sportů. Chystají se také besedy, autogramiády i ukázky.

Sportmania představení_0624_QAP (3)
Sportmania představení_0624_QAP (3)Sportmania představení_0624_QAP (1)Sportmania představení_0624_QAP (2)Sportmania představení_0624_QAP (4)Sportmania představení_0624_QAP (5)Sportmania představení_0624_QAP (6)

Ve čtvrtek 13. června byla v OC Plzeň Plaza představena Sportmania 2024. Návštěvníky čeká týden sportu i zábavy!

„Věřím, že Sportmanie přinese i v letošním roce netradiční zážitky, spoustu sportu a zábavy. Posláním této akce je přiblížit sport našim dětem, aby rozvíjely svůj talent, ale také aby zjistily, jaké kluby se nachází v blízkosti jejich bydliště,“ řekl dnes Roman Zarzycký, primátor města Plzně. „Návštěvnost bývá bezmála 50 tisíc návštěvníků. Věřím, že letos návštěvnický rekord překonáme,“ dodal primátor.

Sportmanie Plzeň 2024 odstartuje v parku za OC Plzeň Plaza v sobotu 17. srpna a potrvá do neděle 25. srpna. Sportovní stanoviště se budou opět po třech dnech střídat, v každém bloku se představí zhruba čtyřicítka sportů.

„Sportmanie je akce, kde si celá rodina přijde na své. Chystají se pravidelná ranní cvičení, autogramiády se sportovci, ale také Barevný běh. Děti si budou moci vyzkoušet na vlastní kůži pod dohledem odborných trenérů sportovních klubů města Plzně a Plzeňského kraje jednotlivé druhy sportů,“ nastínil Tomáš Morávek, radní města Plzně pro oblast podpory, sportu, mládeže a tělovýchovy. „Určitě neváhejte dorazit a vyzkoušet si třeba i nevšední sportovní aktivity.“

Chybět nebude ani tradiční odměna pro děti do patnácti let v podobě bronzových, stříbrných a zlatých medailí. „I v letošním roce budou děti sbírat medaile, které se budou střídat po třech dnech. Získají je za splnění jednoduchých úkolů. Potvrzení o jejich absolvování budou sbírat načtením QR kódu do aplikace v mobilním telefonu, nebo do papírových kartiček, do kterých bude možné sbírat klasická razítka,“ řekla Linda Štochlová, vedoucí Odboru sportu MMP.

Nad jednotlivými dny Sportmanie budou mít i letos patronát plzeňské městské obvody. Svůj den bude mít i Jednička. „Den s Jedničkou se bude konat v neděli 18. srpna. Chystáme mnoho zajímavých aktivit pro děti a pro kolegy z ostatních obvodů turnaj ve hře pétanque,“ prozradila QAPu Ivana Bubeníčková, starostka prvního městského obvodu, který poskytl Sportmanii prostor i finance. „Patříme mezi největší finanční přispěvatele,“ dodala starostka.

Jeden den bude věnován Nadaci sportující mládeže a Odboru sportu MMP. Chystá se i den věnovaný problematice dárcovství krve s Transfúzním oddělením Fakultní nemocnice v Plzni. „Slečna Hrdost má v mladých lidech a sportovcích vzbudit potřebu a touhu pomáhat. Cílem je, abychom získali pravidelné dárce krve. Letní měsíce jsou pro dárcovství stěžejní, krve je v tomto období nedostatek,“ zmínila slečna Hrdost, která kampaň reprezentuje.

Rekonstruovaná podoba parku umožňuje snazší orientaci návštěvníků a lepší přístup k vodě, chystají se tedy sportovních aktivity na řece Mži. Nově se mohou návštěvníci těšit také na stanoviště Českého klubu vodáků.

„Novinkou je umístění hlavního pódia, které bude lépe přístupné a viditelné. Účastníci se také mohou těšit na živou hudbu. O tu se postarají místní umělci,“ prozradil Tomáš Morávek.

Už příští týden startuje Roadshow Plzeňského kraje

Stejně jako v minulých letech i letos bude Sportmanii Plzeň na konci června propagovat po okresních městech Roadshow Sportmanie Plzeňského kraje.

„Navštívíme s Roadshow Plzeňského kraje čtyři okresní města. Připravený je celodenní program. Dopoledne je věnované převážně školám, odpoledne je určené pro všechny,“ uvedl radní pro sport Tomáš Morávek.

Sportmanie představí v jednotlivých okresních městech:

17. 6. Tachov, areál Rychta
18. 6. Klatovy, náměstí Míru
19. 6. Rokycany, Masarykovo náměstí
21. 6. Domažlice, náměstí Míru

Roadshow potrvá vždy od 8.30 do 17.30 hodin, zúčastní se jí žáci základních a středních škol, a kromě nejrůznějších sportovních stanovišť s místními kluby budou její součástí také horolezecká stěna, slackline, skimboarding nebo vodní skluzavka.

Vstup na akci bude tradičně zdarma.

Další info o Sportmanii Plzeň 2024 je na webu https://sport.plzen.cz/SportmaniePlzen.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte