Falešný inspektor vytáhl z restaurace desítky tisíc! Poznáte ho?

02.12.2016 14:59

Plzeňská kriminálka pátrá po muži, který se několik měsíců vydával za inspektora a z jedné z plzeňských restaurací postupně vymámil zhruba šedesát tisíc. Teď policie shání svědky!

Celou záležitost policie šetří jako podvod. Poprvé dorazil falešný inspektor do jednoho z plzeňských podniků na konci července. Hned vyinkasoval 15 tisíc. Pak se ale do provozovny vracel stále opakovaně. Nakonec se ukázalo, že nejspíš o žádného inspektora nešlo.

Zatím neznámý muž se vydával za inspektora Státní zemědělské a potravinářské inspekce a vystupoval pod jménem Radek Holý. Do restaurace poprvé zamířil letos 29. července. "Poté, co zde shledal zásadní závady, uložil provozovateli pokutu ve výši 15 tisíc korun, která byla ihned na místě uhrazena. Následně se začátkem září tohoto roku do pohostinství vrátil a provozovateli nabídl profesionální pomoc při zpracování účetnictví ve snaze předejít dalším pokutám ze strany státních orgánů," říká k případu mluvčí policie Hana Štefflová.

Do restaurace se pak "inspektor" vracel opakovaně až do začátku listopadu. Pod různými záminkami od majitele restaurace vymámil dalších 50 tisíc. Na poslední schůzce ale majitel podniku zjistil, že peníze rozhodně nešly tam, kam měly jít a obrátil se na policii. "Ihned po přijetí trestního oznámení zahájili plzeňští policisté úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu podvod a případem se začali velmi intenzivně zabývat. V rámci jeho šetření se jim mimo jiné podařilo získat i fotografii podezřelého muže," doplnila policejní mluvčí.

Fotografii muže policie nyní zveřejnila a shání všechny, kteří by muže poznali, aby se ozvali. Informace mohou sdělit na nejbližší služebně Policie České republiky nebo na tísňové lince 158.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24