Opilec bez řidičáku havaroval v Klenčí, další naboural desítku aut v Plzni

14.02.2017 11:11     14.02.2017 11:42

Přes tři promile nadýchal muž, který večer havaroval na Slovanské třídě v Plzni. Naboural více než desítku aut. Další opilý muž boural v noci na Domažlicku. Ten navíc ani nevlastnil řidičský průkaz.

foto-dopr.nehoda
foto-dopr.nehoda2(20)

Více než 2,5 promile alkoholu v krvi měl čtyřicetiletý řidič, který se svám Fordem Focus havaroval po půlnoci na Domažlicku mezi Klenčím pod Čerchovem a Draženovem.

"14. února v 00:15 hodin došlo na silnici II. třídy č. 189 mezi obcemi Klenčí pod Čerchovem a Draženov k dopravní nehodě. Čtyřicetiletý řidiči osobního automobilu tovární značky Ford Focus jedoucí od Klenčí na Draženov při průjezdu prudké levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy, vjel do protisměru a dále mimo komunikaci, kde v silničním příkopu havaroval," uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Řidič vyvázl s lehkým zraněním. Trest ho ale nemine, dechová zkouška prokázala alkohol v krvi. "Odborné měření elektronickým přístrojem ukázalo pozitivní výsledek 2,65 promile alkoholu v krvi. Muž byl zajištěn a převezen do lékařského zařízení, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve," uvedla dále mluvčí policie s tím, že muž navíc nevlastní ani řidičák pro žádnou skupinu.

Přes tři promile nadýchal muž, který způsobil dopravní nehodu na Slovanské třídě v Plzni. Nebyl schopen stát a naboural desítku aut.

"Několik pokusů bylo neúspěšných z důvodů silné opilosti řidiče, když se konečně orientační dechová zkouška zdařila, byla muži naměřena hodnota s pozitivním výsledkem 3,03 promile alkoholu v dechu," uvedla Andrea Vlčková z Městské policie Plzeň s tím, že strážníci do příjezdu hlídky DI PČR oddělení dopravních nehod szajišťovali místo dopravní nehody.

"Druhá hlídka strážníků byla požádána PČR, aby zkontrolovala přilehlé ulice, jestli se tam nenachází další poškozená vozidla. Po kontrole strážníci označili deset vozidel, které by mohli mít souvislost s vyšetřovanou dopravní nehodou. Vše zůstává v šetření PČR," uvedla dále Andrea Vlčková.

A aby toho nebylo málo. Další opilý muž jel autem Mercedes Benz v pondělí kolem desáté hodiny večer po Klatovské směrem na Litice. I tento muž havaroval, nadýchal přes 1,5 promile.

 foto: Nehoda Plzeň Slovanská třída - Krimi-Plzeň a Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24